Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, May 30, 2007

Arvontaan ehtii vielä - Lottningen pågår fortfarande

Kiitos kaikista kommenteista tähän mennessä, niitä on kiva lukea. Arvonta-aika menee umpeen huomenna.
Tack för alla kommentarer hittills, det är roligt att läsa dem. Lottningen pågår till och med imorgon.

Sain kysymyksiä matostani useammalta taholta. Tässä strategiset mitat ja muut:
Fick frågor om mattan från flera håll. Här några mått och annat:
Koko/storlek: 70 x 140 cm
Paino/vikt: 1620 gr
Materiaali/material: ohut kalalanka ja kaksi muuta puuvillasekoitteista lankaa, siis yhteensä kolme lankaa. Pelkästä puuvillasta tulee liian pehmeä ja lerppu, joten sekoitteena on akryyliä ja pellavaa
Tunnt fiskegarn och två andra bomullsblandningar, alltså tre trådar totalt. Enbart bomull blir för mjukt och oformbart, så jag valde garn med litet akryl eller lin i
Koukku/virknål: #6

Juu, kyllä oli raskas puolenvälin jälkeen. Sekä hartiat, ranteet että sormet rasittuivat. Onneksi on hyvä nojatuoli, jossa selkänojaa voi säätää ja jaloille on oma jakkara. Käärin maton syliin ja joka kerroksen jälkeen käänsin koko työn sylissäni. Kyllähän se valmistui nopeasti omastakin mielestäni, kiitos mukavien TV-ohjelmien.
Javisst, det blev tungt att virka efter halvvägs. Både axlarna, handlederna och fingrarna fick ordentligt stryk. Som tur är har jag en bra, reglerbar fåtölj med fotpall. Jag rullade ihop mattan i famnen och vände hela alltet när det var dags att börja ny rad. Tack vare intressanta TV-program blev mattan färdig rekordfart.

Tuo koiran peti on todella mukava! Niitä on kaksi, toinen sisällä ja toinen ulkona terassilla. Alunperin ne ovat lasten, mutta he eivät niitä enää käytä. Kankaasta en tiedä mitä se on, mutta konepestävää 60 asteessa. Täyte on pieniä frigoliittipalloja, siis sitä materiaalia, jota käytetään pakkauksissa pehmustamaan varsinkin elektronisia koneita. Useimmitenhan se on levyinä pahvilaatikon sisällä. Kaikesta päätellen peti lämpenee aika paljon koiran nukkuessa, koska se raahautuu säännöllisesti silmät ristissä paljaalle lattialle, ilmeisesti jäähtymään.
Hundens sackosäck är riktigt bekväm! Hon har två stycken, den ena inne och andra ute på altanen. Från början hade barnen var sin, men de använder inte dem längre. Jag vet inte vad tyget är, men det går att tvätta i 60 grader. Fyllningen är frigolit, alltså materialet man använder som stötdämpare i paket med oftast elektroniska grejor. Förmodligen blir säcken för varm efter ett tag och då flyttar hunden till kala golvet.

Lankavarastoni näyttää viisinumeroista lukua, joka tarkoittaa grammoja. Siis yli 10000 grammaa. Vakaa tarkoitus on sitä pienentää, mutta kuten kaikki dieetit, lopputulos heittelee mielialan mukaan...
Garnförrådet kan räknas i femsiffrigt tal, vilket betyder gram. Alltså har jag över 10000 gram garn. Försöker förminska talet mer eller mindre seriöst, vilket inte är lätt, alla diet påverkas ju av det aktuella humöret för dagen....

Asiasta kolmanteen: luin keväällä jostakin blogista, että bataatin voi laittaa kukkaruukkuun ja siitä kasvaa vähitellen köynnöskasvi. Ei muuta kuin kokeilemaan ja tässä on tulos tähän mennessä. Laitoin multaan n. 6 viikkoa sitten ja nyt lähti ykskaks kasvamaan!
Apråpå ingenting: jag läste i någon blogg för längeseda, att man kan sätta sötpotatis i jord och så småningom få en klätterväxt. Testade så klar och här är resultatet efter ca 6 veckor. Först denna vecka har den börjat växa.

1 Comments:

  • Hei,

    Bataattia voi hyvällä tuurilla ja sopivissa olosuhteissa kasvattaa myös ruuaksi etelä-Suomessa. Nuorin lapsemme on allergikko, joka syö noin kilon bataattia päivässä. Mummo sai tästä kipinän ja kokeili viime kesänä bataatin kasvatusta (avomaalla). Kahdesta bataatista hän sai kasvatetuksi ehkä 1,5 - 2 kg bataattia, joten sato ei lapsellemme pitkäksi ajaksi riittänyt:)

    By Anonymous Anonymous, at 3:36 AM  

Post a Comment

<< Home