Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, May 23, 2007

Uusia asukkaita

Toukokuun lopussa meillä sienestetään joka vuosi. Puutarhassa kasvaa Vårmusseron, luulen että se on Kevätvalmuska suomeksi. Ne tulevat sateen jälkeen ja kasvavat silmissä. Koska kaikki hyönteiset eivät vielä ole kunnolla heränneet talven jälkeen, ovat sienet yleensä täysin puhtaita.
I slutet av maj varje år kommer det upp Vårmusseron i trädgården. i och med att alla insekter inte riktigt vaknat efter vintern, är svamparna rena och fina.Suurimman osan pakastan viipaleina ja käytän herkkusienen asemasta eri ruokiin. Maku on hyvin mieto.
De flesta svamparna fryser jag in och använder i stället för champinjoner i olika maträtter. Smaken är väldigt mild.

Kävin taimitarhassa ostamassa itselleni äitienpäivälahjan (-lahjoja!). Äitienpäivää vietetään nyt sunnuntaina täällä Ruotsissa. Olen jo kauan halunnut Särkyneen sydämen puutarhaani. Sen pitäisi levitä itsestään isommalle alueelle.
Jag besökte plantaffären och köpte några morsdagspresenter till mig själv. Har rätt länge velat ha en Löjtnantshjärta i trädgården. Den borde föröka sig själv på en större yta.
Tämä Tuoksupioni oli tarjouksessa ja oli aivan pakko ottaa mukaan. Se oli ainoa pionintaimi, joka oli kukassa enkä voinut vastustaa!
Denna Doftpion hade extrapris och jag var bara tvungen att ha den. Den var förresten den enda pionen som blommade och jag kunde inte motstå frestelsen.
Tänään meillä syödään raparperipiirakkaa jälkiruoaksi!
Idag äter vi rabarberpaj i efterrätt!


4 Comments:

 • Voitit blogissani arvonnan :)

  Laitatko sähköpostiini yhteystietosi, niin laitan jotain pientä tulemaan - poista nuo välilyönnit tuosta s-postiosoitteesta :)

  mohonasu @ luukku.com

  By Anonymous möhönasu, at 11:45 AM  

 • Särkyneitä sydämiä on koko maailma tulvillaan...
  Minulla on ystävättären pihasta saatu alku ja hyvin näyttää talvehtineen ja leviääkin mukavasti.

  By Anonymous Maddaleena, at 12:27 PM  

 • Voi. Pitäisikö minun huomenna kuvata oma Särkynyt sydämeni, Pionini ja raparperini. Ei meillä vielä noin pitkällä olla.

  Särkynyt sydän on jo kolmatta kesää pihassa ja pieni vielä. Pionin istutin viime kesänä ja raparperinkin taisin viime kesänä siirtää.

  By Anonymous seijap, at 12:30 PM  

 • Särkynyt sydän on Ihana, minä istutin eilen illalla pihaan samaan sukuun kuuluvaa kesäpikkusydäntä... siinä toteutui samalla pitkäaikainen haaveeni :)

  By Blogger Kate, at 6:49 AM  

Post a Comment

<< Home