Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, June 26, 2007

Ensimmäinen mansikka! - Den första jordgubben!

Tätä ei enää ole, söin sen ihan itse eilen ja maku oli taivaallinen! Yleensä annan aina ensimmäisen oman maan mansikan Tyttärelle (vanha traditio), mutta eilen tarvitsin lohtua: puuvillatakistani tuli aivan liian suuri! Minun kokoisiani siihen olisi mahtunut puolitoista. Harmittaa niin vietävästi.... Tein ohjeiden mukaan, mutta löysä käsialani teki taas tepposet. Se on niin suuri ettei mikään pieni tuunaus auta. Myös purkaminen tuntuu työläältä. Taitaa olla parasta, että annan sen hautua jonkin aikaa ja puran sitten, kun jaksan.
Tänään sataa, mutta se ei haittaa menoa. Pitäisi imuroida ja pyyhkiä pölyjäkin pitkästä aikaa. Neljä koneellista pyykkiä on pesty ja silitetty ja järjestelty kaappeihin. Myös pikkuvessa ja kylppäri on kuurattu kiiltäviksi. Tytär huomasi nimittäin alkuviikosta, että hänen tilillään on rahaa tasan 43 kruunua ja torstaina on lähtö festivaaleille Borlängeen. Silmissään selvä paniikki hän kyseli, olisiko töitä. Ainahan niitä tästä talosta löytyy, kun vain sovitaan korvauksista. Matkalippu oli onneksi jo maksettu ja ruokarahat hän saa kotoa, joten taskurahoiksi nuo tienestit riittävätkin. Annoin kuitenkin ymmärtää, että muutakin voisi tehdä, jos vain haluja riittää - myös myöhemmin kesäloman aikana.

Denna finns inte längre, jag åt upp den alldeles själv och smaken var gudomlig! Vanligtvis får Dottern året första jordgubb från eget land (gammal tradition), men igår behövde jag tröst: bomullskoftan misslyckades och blev alldeles för stor! En och en halv av min storlek skulle få plats i den. Tråkigt! Jag gjorde den efter beskrivningen, men min lösa handstil lurade mig igen. Den är så pass stor att inga små ändringar hjälper. Det känns även jobbigt att repa upp allt. Det bästa är väl om jag lägger den åt sidan och tar fram efter ett tag och repar upp, när jag orkar.
Idag regnar det, men det gör inget. Det är dags att dammsuga och dammtorka, det var längesen sist. Fyra tvättmaskiner är klara och även strykna och sorterade i garderober. Även lilla toan och badrummet är skurade och rena. Dottern upptäckte nämligen i förrgår att hon hade exakt 43 kr på sitt konto inför festivalresan till Borlänge nu på torsdag. Med panik i blicken frågade hon efter jobb och det finns ju alltid i detta hus, bara vi kommer överens om ersättningen. Biljetten är redan betald och matpengarna får hon av oss, så denna lön räcker till fickpengar. Jag lät henne förstå att det finns jobb även under resten av sommarlovet, om det skulle kännas aktuellt.

7 Comments:

 • Kiitoksia kehuista. Harmi tuo sinun neuleesi. Jätä vaan hautumaan, se on minunkin konstini. Meidän ensimmäisen mansikan söi räksä, nyt on harso laitettu päälle. Nyt onkin töihinlähtö jälleen edessä.

  By Anonymous villanne, at 2:51 AM  

 • Täälläkin (Helsingissä) sataa, mikä tekee vain hyvää puutarhalle ja kun itse ole vielä aloittanut lomaani.

  Purkaminen on vihoviimeistä hommaa, joten yleensä yritän välttää sitä. Ompelussa olen ihan tottunut purkaja, mutta minulla taitaa olla useampikin epäonnistunut neuletyö odottamassa purkamista.

  By Blogger Tanja, at 3:50 AM  

 • Kyllä "lapsi toimii" tarvittaessa. MOT. Toinen tehokas kasvatusmetodi on ikuisesti LUK (=lahjo-uhkaa-kiristä), tämä käy koko kattilakuntaan miehestä lastenlapsiin. Useimmiten lahjontaan riittää maukas leipomus.

  Älä pura neulettasi, kyllä siihen varmaan löytyy sopiva persoona sisälle, jouluunkin on vain puoli vuotta. Suuri Käsityö-lehteen tuleva villatakin mallini passaa hyvin sinulle jos neulekäsialasi on löysä.

  Meilläkin sataa, siitä huolimatta- aurinkoa sydämeesi Tuuli!

  By Anonymous Maddalena, at 4:38 AM  

 • Itä-Suomessakin sataa oikein kaatamalla.
  Onko sinun kliivia liian suuressa astiassa. Kukat yleensä kukkivat, kun vähän kärsivät. Kompostiuhkaus auttaa usein myöskin.

  By Anonymous Palaga, at 7:15 AM  

 • Koko päivän on satanut.
  Työpäivä on takana. Haikeutta ja luopumista, mutta myös jälleen näkemisen iloja takana.

  By Anonymous seijap, at 9:31 AM  

 • Onpa harmi se neuleesi. Ensin tehnyt työn ja ajatellut mielessään mihin ja minkä kanssa sitä käyttää...Kuten joku jo kirjoitti joulusta, ehkäpä siitä löytyisi se pelastus. Myöskin siitä voisi olla iloa, että lasket nyt kuinka paljon siinä on silmukoita liikaa, niin vastaisuudessa tiedät tuon langan kohdalla silmukkamäärän ja puikkojen koon ja saat sovitetuksi ohjeen omalle käsialallesi sopivaksi, siis jos päädyt purkuhommiin.
  Meilläkin on satanut tänään ja eilen koko ajan.
  Mansikkasi meni mielestäni juuri oikeaan suhun ;)

  By Anonymous Nelmi, at 1:01 PM  

 • Käväisin tässä välissä omassa blogissani...Aika kiva tuo sinun oivalluksesi koiran nimestä. Me saamme sen koiranpojan kotiin kai heinäkuun puolivälin jälkeen. Ensi viikonloppuna ollaan menossa sitä katsomaan, niin viimeksi sovittiin. Kyllä sitä todellakin odottaa ja odottavan aika on tunnetusti pitkä..

  By Anonymous Nelmi, at 1:09 PM  

Post a Comment

<< Home