Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, July 28, 2007

Tänään alkoi ....

... syyssesongin jalkapallokausi virallisesti ja sain kunniatehtävän, kahvinkeiton lisäksi. Naisten A-joukkueen uudet pelipaidat ovat pitkähihaisia, mutta niistä halutaankin jostain syystä lyhythihaisia. Lupauduin töihin tarkistettuani ensin kuinka kiireellinen työ on. Ei ole kiire, rahallista korvausta en saa, mutta saan kiinnittää paitoihin logon, jos on, ja minullahan on! Ihan oma nimilappu!

Paitoja on 30 kpl, jokaisessa tasan kaksi hihaa.

Vain työmaan ulos. Ensin leikkasin kaikki, sitten siksakkasin tavallisella ompelukoneellani ja sitten päärmäsin. Siitä alkoi oma otteluni TuuliS vs pelipaidan hiha. Paita on trikoota, joka tietenkin joustaa, koneessani ei ole mitään erikoisuuksia sellaisia ompeluksia varten. Viidennen epäonnistuneen yrityksen jälkeen piti soittaa hätäpuhelu Mummille, jolla onneksi on enemmän ompelukokemusta kuin minulla. Hän neuvoi kiinnittämään päärmeen sisäpuolelle ohutta kangasnauhaa. Sitä sattui olemaan kotona sen verran että sain testattua ja jo alkoi pelittää.

Tähän mennessä on 4 paitaa valmiina ja homma hoituu aika mukavasti.
Tänään sain sitten uuden haasteen: voisinko lyhentää myös miesjoukkueen pelipaidat samalla tavalla?!! Siitä saan tosin rahallisen korvauksen, jos pääsemme sopimukseen. Nyt mietiskelen kuinka paljon olisi luontevaa velottaa..... Onko kenelläkään ehdotuksia?


5 Comments:

 • Tulin katsomaan uudelleen sitä keinutuolin mattoasi...

  Onpa siinä paidoissa urakkaa.. muistan että äitini on joskus tehnyt tuota samaa hommaa (äitini ammatiltaan ompelija & isäntä pelaa salibandya) mutta en kyllä osaa neuvoa veloituksen suhteen.. enpä tiedä mahtoiko äitikään mitään korvausta aikanaan saada..

  :O) maria

  By Anonymous Anonymous, at 10:14 AM  

 • Lahkeiden lyhentäminen maksaa noin 20 eur. Voisit tietysti ottaa jonkin tuntipalkan kun nyt tiedät miten paljon aikaa lyhennyshommaan menee. Tuo 20 eur on varmaan liikaa seuralle, ehkä 5 eur/paita voisi olla sopiva, tai 10 eur/tunti.

  By Anonymous Anonymous, at 10:42 AM  

 • Onpa ihanaa lukea, että koira voi jo paremmin ja herättelee sopimattoman aikaisin :)
  Jotain tunti taksaa minäkin ajattelisin noiden paitojen kanssa. Sitä voisi nyt niiden naisten paitojen kanssa vähän seurailla paljonko aikaa niiden hihojen lyhennys ottaa ja sitten siitä ajatella tuntipalkkaansa. Lisäksi tietenkin vielä materiaalikulut. Meneehän siinä lankaa, sitä nauhaa, jota käytät ja sähköä ;) Ei sitä tarvitse ihan liian hyvänahkainen olla, vaikka kuinka kiltti luonne olisikin.
  Mukavan näköinen tuo sinun ompelupajasi!
  Siunattua sunnuntaita sinulle ja koko perheelle koiraa myöden :)

  By Anonymous Anonymous, at 12:33 PM  

 • Kuulostaa tutulta tuo hihojen lyhentäminen.:) Viime syksynä lyhentelin kuopuksen joukkueen n. 20 pelipaidasta hihat. Ihan talkootyönä.
  Hinta-arviota en osaa antaa.

  By Anonymous Anonymous, at 12:34 PM  

 • Hmm. hinta-arviota jos sanoisin niin 5e/paita,eli kruunun kurssilla se olisi n.45 kr. ja muista se että tarvikkeet erikseen.. nauha ja lanka.

  Hyvää kesän jatkoa ja kiva nähdä että Bellakin tokeni.

  Mustikat on jo kypsiä ja kaarnikkakin kypsyy. En vielä osaa sanoa miten puolukkaa tulee, mutta mustikka on kukkinut 2 eri erässä..

  By Blogger muoriska, at 1:16 PM  

Post a Comment

<< Home