Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, July 26, 2007

Blogikoira sairastaa...

... häntä hellikäämme!


Bella käyttäytyi niin omituisesti aamulla, että päätimme viedä sen akuuttipotilaana eläinlääkärille. Yleensä se herättää ensimmäisen kerran tasan 07.15 ja toisen kerran puoli tuntia myöhemmin. Tänään ei herätystä tullut ollenkaan vaan se oli mennyt olohuoneeseen nojatuolin taakse makaamaan. Mies oli sen sieltä löytänyt täysin liikkumattomana ja apaattisena. Mikään ei kelvannut: ruoka, vesi, koirankarkit, lihapulla, rapsutus tai silittely. Se ei suostunut myöskään menemään ulos tarpeilleen. Minun alastullessani se ei reagoinut mitenkään, aloin huolestua oikein kunnolla! Eilen se oli aivan tavallinen, iloinen ja riehakas itsensä.

Eläinlääkäri totesi, että kuumetta oli +40, joka ei ole sinänsä hälyyttävää, mutta merkki siitä, ettei kaikki ole kunnossa. Verikokeet näyttivät normaaleilta, röntgenkuvista (3 kpl) ei näkynyt mitään epätavallista, mutta lääkärintarkastus osoitti että jokin paikka koiran nivusissa oli kipeä. Sille piti panna kuonokoppa, ettei se purisi lääkäriä, niin kipeää se kävi. Kävimme läpi mahdolliset syyt koiran käytökseen, mm. puutiaisenpuremat, rajut leikit, mahdolliset ylimääräiset purematta nielemät kepit ja kivet ym. koiran elämään kuuluvat jutut. Mitään ei kuitenkaan löytynyt päällisin puolin eikä muutenkaan, joten kolmen tunnin päästä pääsimme kotiin. Bella piristyi silminnähden kotiintultuaan, söi jopa kupillisen ruokaa. Sain reseptit sekä antibiootteja että kipualieventävää ja ensimmäiset tabletit on jo otettu. Koiran täytyy olla rauhallisesti pari päivää ja toivottavasti tämä menee ohi pelkällä säikähdyksellä. Nyt illalla se on syönyt jo toisen kerran ja liikuskelee verkalleen sekä sisällä että ulkona.

Tämä sekoitti tämän päivän ohjelmaa sen verran, etten lähtenyt lankoni mökille vaan jäin kotiin Tyttären kanssa. Mies ja Poika lähtivät kuitenkin ja taisivat olla jopa hieman mielissään, että pääsivät kahdestaan. Myös lanko on yksin, joten poikaporukalla on säännöt hieman erit kuin jos minä olisin mukana "hääsäämässä". Toivottavasti tuovat kalaa, en ole saanut tuoretta ahventa enkä haukea vielä tänä kesänä.

5 Comments:

 • Mikähän se teidän pöpö oli jos se jo koiraankin iski? No ei kai ole kuitenkaan samaa?

  Ei muuta kun jaksamisia sekä koiralle että hoitajalle.

  By Anonymous seijap, at 10:48 AM  

 • Virtuaalista hellimistä täältäkin. Parantukaahan!

  By Anonymous villasukka, at 11:30 AM  

 • Toivottavasti koira paranee pian!

  By Anonymous kangaskasa, at 12:26 PM  

 • Voi, pikaista paranemista Bellalle!

  By Anonymous Teija, at 3:35 PM  

 • voi pientä raasua!
  Hellät pusuhalit ja pikaisen paranemisen toivotukset!

  By Anonymous Kolmasnainen, at 11:48 PM  

Post a Comment

<< Home