Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, July 10, 2007

Veronpalautusta?

Kävin hakemassa Sinipalloisen ohdakkeen juurineen eilen kunnan omistamalta niityltä. Kuulin nimittäin luotettavalta taholta, että niitty ajellaan sängeksi tämän viikon lopulla. Ajelun jälkeen on melko mahdotonta tunnistaa kasveja ja onhan se harmi, jos näin kaunis kukka katoaa. Onnistuin pikku lapiollani ottamaan vain murto-osan juurista, joten kyllä se ensi vuonna kasvaa uuteen kukoistukseen. Nyt toivon, että se tulee kukoistamaan omassa puutarhassani ja myös leviämään.
Etanoista tulen varmasti vielä näkemään painajaisia! Eilen löytyi kolme suurta mötikkää tontilta ja yksi kunnioitettavan kokoinen kompostista. Kaikilta otin lapiolla nirrin pois, kyllä puistatti! Onneksi munat eivät kestä kompostin korkeaa lämpötilaa vaan tukehtuvat. Tein illalla etana-ansan: kaivoin maahan kukkaruukun aluslautasen ja täytin sen piripintaan oluella. Se on asiantuntijoiden mukaan niiden suurinta herkkua, johon ne hukkuvat. Onnellisempi kuolema kuin lapiolla hakkuu.... Tästä testistä päätellen ei puutarhassani olekaan kovin montaa yksilöä, ei ainakaan mitään hälyyttävää lukua. Aamulla astiassa oli yksi normaalikokoinen ja 5 ihan pientä vauvakokoon luokiteltavaa. Iloinen uutinen!

Tämän päivän ohjelmaan kuuluu näiden poimiminen. Onneksi on poutainen ilma pitkästä aikaa.1 Comments:

  • Nam, herukoita!
    Meillä oli kaupasta ostetussa nektariini rasiassa kotilo jossa oli etana. Vein pussissa kaupaan ja soittivat sieltä Keskon tukkuun, jossa olivat todenneet. Eipä ole paljoa myrkkyjä kun etanatkin elävät.

    Tänään neulotaan meillä.

    By Anonymous Anonymous, at 6:00 AM  

Post a Comment

<< Home