Tuulintupa - TuuliStuga

Friday, June 29, 2007

Kuvatonta kertomaa...

Tytär vei kameran mukanaan festareille, saan sen vasta sunnuntaina takaisin ja nyt tietenkin tuntuu, että on kaikenlaista kuvattavaa! Ensinnäkin sain postia Laukkuvaihdon takia: 2 kivaa erilaista kukkakuvioista kesäkassia Elmeriltä (ei linkkiä, koska E on blogiton), SUURKIITOS!

Koukulla syntymässä laukku turkoosista puuvillalangasta. Laukku sen takia, kun lankamäärä ei riitä muuhun. Puuvillalangasta, koska haluan sen alta pois. Mun ja puuvillalankojen välillä on - sanoisinko solmuja - tällä hetkellä. En koskaan ole mielestäni onnistunut neulomaan puuvillalangasta mitään kivaa, mutta aina sitä vain ilmestyy tähän huusholliin, ilmeisesti kauniiden väriensä takia. Laukku tulee olemaan virkattu ja se onneksi luonnistuu oikein hyvin. Olen jo kiinnittämässä sankoja!

Kävin ruokakaupassa huomista syntymäpäivääni varten, olen kutsunut Anopin lounaalle ja veljeni perheineen illalla grillaamaan. Mies on sitä mieltä, etten saa tehdä mitään (?!) syntymäpäivänäni, en ainakaan ruokaa, ja se säätelee menyyt. Hän ei nimittäin ole mikään virtuoosi keittiössä, mutta annan hänen silti siellä häärätä. Täytyy siis keksiä ruoat, joita ei voi pilata ja valvoa salaa touhuja, mutta silti antaa hänen luulla tekevänsä kaiken. Eikä minua ole kielletty etukäteen valmistelemasta mitään. Voihan grillilihan laittaa marinoitumaan jo tänä iltana.... Nyt tuntuu että homma on jo hanskassa, aivan toisella tavalla kuin vuosi sitten, kun täytin 50 ja veljeni perheineen tulivat päivälliselle. Hermoilin jo monta päivää etukäteen kuinka ruoanlaitto tulee onnistumaan, mutta niinkuin useimmiten ennenkin, hermoilin aivan turhaan. Kaikki meni loistavasti! Minuun ainakin pätee kiinalainen sananlasku: huolellinen ihminen on aina huolissaan.

Miehellä on tänään viimeinen työpäivä ennen neljän viikon lomaa. En muista, koska viimeksi olisi ollut niin pitkä yhteinen loma, tuntuu oikein mukavalta. Ensi viikko menee kotona puuhastellen, Mies ja Tytär puhuivat jo aikaisemmin Tyttären huoneen remontista. Minä olin kuin en olisi kuullutkaan, he saavat hoitaa homman kahdestaan alusta loppuun. Toisella viikolla on yksi juttu, joka pitää Miehen työllistettynä ainakin osan viikkoa ja kolmannella viikolla olemme Suomessa. Viimeinen viikko menee osaksi kotona ja osaksi lankoni kesämökillä. Silloin on myös Tall Ships' Races 2007 Tukholmassa, jota emme haluta missata. Olemme olleet näillä vanhojen laivojen festivaaleilla joka kerta kun ne on pidetty näissä maisemissa. Ihana tapahtuma!

Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

1 Comments:

  • Lämpimät synttärionnittelut sinulle ja hyvää viikonloppua!

    By Anonymous Anonymous, at 8:10 AM  

Post a Comment

<< Home