Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, August 28, 2007

Kunniatehtävä!

Entinen työkaveri soitti ja pyysi minua neulomaan huivin - hääpukunsa lisävarusteeksi! Olin pyörtyä - mielenjärkytys oli aikamoinen. Ensimmäiseksi ilostuin valtavasti, toiseksi nousi ylpeydentunne: hän pyysi juuri minua, kolmanneksi nousi hiki hiusrajaan: osaanko, ja neljänneksi hermostuin: ehdinkö?
Tapasimme eilen lounaalla ja kävimme Wincentin lankakaupassa, joka edustaa vain ja ainoastaan Rowania Tukholmassa. Liike on muuttanut Norrtullsgatanilla lähemmäs Odenplania, numeroon 27. Tiedoksi teille, jotka vierailette näissä maisemissa. On muuten vain kivenheiton päässä työpaikastani.... Meillä meni melko pitkään tavaillessamme ohjetta ja pähkäillessämme sen koukeroita englanniksi, mutta kun käännös ruotsiksi löytyi niin päätin ottaa tämän kunniatehtävän vastaan. Häät ovat lokakuun 20s. MUTTA: lankaa ei ollut kuin yksi 25 gr:n kerä! Sitä oli tilattu, muttei ollut tullut lähetyksen mukana eikä edes päivämäärää, koska odotettiin tulevaksi. Mikään muu lanka tai väri ei sopinut tarkoitukseen, joten päätimme odottaa viikon ja toivoa että lähetys saapuisi, en uskalla jättää työtä viimetinkaan....

Lapasvaihdon lapaset on aloitettu - neljä kertaa. Aluksi oli väärä lanka ja koko ja seuraavaksi väärä koko. Toiselle kun tekee, niin kriteerit nousevat valtavasti, vaikkei useimmiten tarvitsisikaan. Vaihtoparini kädet ovat onneksi suunnilleen samankokoiset kuin omani, hieman pidemmät sormet vain, joten eikähän nämä nyt onnistu. Ensimmäinen lähentelee jo kärkikavennusta.

Ensi viikosta aloitan tekemään lyhyempää työpäivää, 6 tuntia päivässä. Minulla on myös mahdollisuus tehdä töitä kotona kerran viikossa, joten tuntuu ihan kivalta olla taas työelämässä mukana. Lasten lukujärjestykset sopivat myös hyvin muuhun päiväjärjestykseen, joten blogikoiran ei tarvi olla kotona yksin kovinkaan kauaa eikä edes joka päivä.

Tänä aamuna oli +10 astetta lämmintä ja kova pohjoistuuli - syksyä selvästi ilmassa.

5 Comments:

 • Mistä Rowanin langasta on kysymys?
  Minulla on niitä jonkin verran....

  By Anonymous Maddaleena, at 5:43 AM  

 • Kylläpäs onkin aikamoinen kunniatehtävä, mutta olen aivan varma, että onnistut ja kerkeät, kunhan vain se lanka nyt saapuisi. Pidetään peukut ja varpaat ja hännätkin pystyssä, jotta se tulisi pian.
  Kivalta myös kuulostaa tuo sinun tyäviikkosi. Eipä koirankaan tarvitse olla yksin kotosalla kovinkaan paljon ja siinä samalla kun kotona tekee töitä saattaa ehtiä tekemään sivussa vähän omia töitäkin. En tosin tiedä minkälaista sinun työsi on, mutta itse ajattelisin esim. jonkin laatikkkoruuan valmistamista ja pyykkikoneen käyttöä ja semmoista, mitä voi tehdä vähän taukojumpan tapaan, varsinkin jos tietokoneella istuksit.
  Mukavaa työviikon loppua :)

  By Anonymous Nelmi, at 5:48 AM  

 • Minä virkkasin huivin salomoninsolmuilla ystäväni hää pukuun. Halusi juuri sellaisen. Siitä tuli hyvä, hänelle.
  Minäkin olen miettinyt että olisiko sittenkin parempi tehdä lyhyempää päivää, kun tällä viikolla molempin päivinä on tullut Oskarille hätä kun Vilma kiusaa...
  Toisaalta, vaikka olisin, kotona kiusaisi tuo silloinkin.

  By Anonymous seijap, at 7:14 AM  

 • Kiitos sanoistasi tuon koirulin osalta:) Olen kuullut samaa sanottavan ja kyllähän se muistaa ja hoksaa monta asiaa ihan itsekseen ja osaa olla kiltistikin. Tänään oikein laskin, että minkäs ikäinen se on ja tulos on 14vk ja pari paäivää päälle. Eihän tuo ole iällä pilattu, joten varmasti vielä toivoa on. Välillä vain kun itse on niin kipeä, että hyvä kun saisi sukat jotenkin jalkaansa ja toinen hyppii ja repii niitä käsistä, ennen kuin on vielä askeltakaan aamulla ottanut..niin tuntuu vähän väsyttävältä..välillä se on sitten nii-in ihana :)
  Kyllä se huivi onnistuu, harjoittele vaikka sitä mallia jollain omalla langallasi nyt, kun se oikea lanka ei ole tullut, niin on sitten jo tuttua mallia.

  By Anonymous Nelmi, at 9:33 AM  

 • Upean tehtävän olet saanut! :)
  Toivottavsti saatte lankaa ajoissa!

  Minä kanssa kirjottelin justiinsa etätyösopimusta.. ihanaa.. :)

  Huomenna pitäisi lähteä pariksi päiväksi Tukholmaan :)

  Maria
  http://nukketalo.vuodatus.net

  By Anonymous Anonymous, at 3:27 AM  

Post a Comment

<< Home