Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, November 15, 2007

Myöhästyin bussista aamulla....

ja sain kymmenisen minuuttia aikaa tarkastella muita seuraavaa vuoroa odottavia matkustajia. Meillä on ollut tavallista kylmempää tällä viikolla ja ihmiset ovat kaivaneet esille lämpimiä myssyjä, vanttuita ja muita talvisia vaatekappaleita. Muutama vuosi sitten näytti siltä, että se kaikkein rumin pipo oli jostain syystä päässyt päähän - ehkä sen takia että talvi yllätti. Viime talvena yllätyin iloisesti, kun huomasin että monessa päässä oli tyylikkäitä päähineitä ja käsissä kauniita lapasia.

Aamulla tarkastelin erästä iän puolesta lukiolaista poikaa, joka tuli kirkkaanpunaisessa toppatakissa pysäkille. Hänellä oli kunnon paksu pipo vedetty korvien päälle, jalassa oli kunnon jalkineet ja villasukat pilkistivät lahkeen suusta. Ja kädessä hänellä oli mustavalkoiset, kauniit kirjoneulelapaset! Käden päällä kuviona ruusu ja kämmenen puolella musta-valkoisia pystyraitoja. Aivan selvästi kotikutoiset, olisikohan ollut äiti vai tyttöystävä asialla? Lapaset olivat kunnon miehen käden kokoa, joten ne eivät ilmeisesti olleet vahingossa mukana.

Kylmää on luvassa lähipäivät ja aloin neuloa itselleni sukkia. Miksi ihmeessä tämän nimi on moniraita, vaikka sävyjä on tasan kaksi ja nekin liukuvat toisiinsa?

3 Comments:

 • Tarkkoja neulojan havaintoja olet tehnyt.
  Minä olen lähdössä Tampereen messuille.
  Täällä on pieni lumikerros maassa ja pakkasta vain -1°, viima on kyllä aika jäätävää ollut koko viikon.
  Hyvää alkavaa viikonloppua sinulle!

  By Anonymous seijap, at 10:40 PM  

 • Ärsyttää minuakin nuo muka moniraitaiset langat :/ Hauskaa viikonloppua:)

  By Blogger Merith, at 11:37 PM  

 • Hauska selonteko vaatetuksesta! Ihailtavaa, että nuoret osaavat pukeutua nykyisin sään mukaan.. silloin kun itse oli teini, ei pipoa VOINUT laittaa päähän vaikka kuinka olisi paleltanut :D

  Maria

  By Anonymous Anonymous, at 6:49 AM  

Post a Comment

<< Home