Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, February 08, 2014

Tuulintuvassa tänä viikonloppuna


leivotaan leipää ja neulotaan polvisukkia. Leivistä menee 3 pakastimeen ja sukat ovat itselleni. Lähden ensi viikonloppuna käymään Mummin luona Rovaniemellä ja siellä on toivottavasti talvisemmat maisemat kuin täällä.
 
 Tulimme eilisiltana rankkasateessa. Vähäiset lumet ovat lähes sulaneet. Tänään on pari astetta plussan puolella, mutta pitkästä aikaa aurinko paistaa nyt iltapäivällä. Kuva on aamulenkiltä Blogikoiran kanssa ja taivas on vielä täydessä pilvessä.Oikeastaan odottelen jo kevättä. Ei taida meidän leveysasteillemme tulla kunnon talvea tänä vuonna. Tai sitten se oli jo - tasan kolme viikkoa tammikuussa.

Lampaat on kirpputorilta, niissä oli lappu, jonka mukaan ne olisivat Pentikiltä. Minä en ainakaan muista, että Pentik olisi koskaan aikaismemmin tehnyt mitään metallista, mutta jos joku tunnistaa nuo niin kerro ihmeessä. Olisi kiva tietää.

Auto on myös kirpputorilta. Minusta sillä on ihan oma ilmeensä enkä yhtään ihmettelisi, jos se huristelee pitkin  lasikuistin hyllyä öisin ihan itsekseen.

 

Nämä seuraavat kaverinaan? Molemmat ovat Tyttären koulussa tekemiä puutöitä.Tähän loppuun vielä tunnustus: minä tykkään linnunpöntöistä! Erikokoisista ja -näköisistä, mutta ne pitää olla puusta tehtyjä eikä mitään muovipönttöjä. Ihastukseni alkoi viitisentoista vuotta sitten, kun sain isältäni joululahjaksi hänen itse tekemänsä pöntön, joka oli koverrettu koivun rungosta. Hän kertoi myös kuinka tärkeää on, että sisäänmenoreikä on eri kokoinen riippuen minkä lintulajin pöntöstä on kysymys. Samoin reiän ja katonvälin pituus (en muista miksi) ja jos pönttöön pitää laittaa tikku reiän alle. Tämä viimeinen sääntö taisi myös olla lintulajista riippuen. Nämä pöntöt ovat ainoastaan sisustuskamaa, mutta aika kivoja sellaisia.


Olympialaisia en katsele tänä viikonloppuna. En boikotoi, vaan sen takia, ettei meillä ole TV-kanavaa, jolla on lähetysoikeus!

1 Comments:

  • Lumet ovat vähissä täällä Etelä-Suomessakin. Hienoja löytöjä kirpparilta:)

    By Blogger Marjut, at 5:07 AM  

Post a Comment

<< Home