Tuulintupa - TuuliStuga

Sunday, November 05, 2006

Hiljaista kuin huopatossutehtaassa...

Yhden vuorokauden ainana meillä pimeni TV, lankapuhelin mykistyi ja PC hajosi totaalisesti. Yleensähän hehkulamput poksahtavat suunnilleen yhtä aikaa, tai ainakin yhden viikon aikana niitä saa vaihtaa useampia, mutta tämä olikin jo hieman vakavampi juttu. TV on vain 4 vuotta vanha ja siinä oli sama vika vuosi sitten, kun vielä oli takuu voimassa. Enää ei ole ja vika on ilmeisesti sama. Mies ehkä pystyy sen itse korjaamaan, mutta siihen menee aikaa, joten kaupasta haettiin uusi, litteä sellainen, joka ei vie niin paljon tilaa ja jonka voi asentaa halutessa seinälle. Minä ainakin hihkuin (hiljaa) innosta, tämä on paljon tyylikkäämpi kuin suuret romiskot, jotka vievät tilaa. Lankapuhelin ei niin vakava juttu ollut, onhan meillä 4 kännykkää perheessä ja kotinumeron voi siirtää yhteen niistä. Tänään kuulema jo toimii normaalisti. Kaikkein vakavin juttu on PC. Silläkin on jo ikää, joten eihän se mikään ihme ole ettei jaksa enää. Mutta kun juuri siihen on asennettu sähköposti ja nettipankki! Läppäreitä meillä on myös useampia ja laajakaistakin toimii (onneksi!!), mutta juuri tämä on kytketty modeemin kautta internettiin eikä ole ollut aikaisemmin tarvetta vaihtaa toimintoja muualle. Nyt tuli sitten se tarve. Ja kyllähän nämäkin saadaan toimimaan, se vain kestää kauemmin. Sähköpostiin tulee postin kautta kirjekuoressa uusi käyttäjäoikeus ja salasana, ensi viikolla siis.
Jos siis Tainuli ja iidam ovat lähettäneet postia enkä ole vastannut, niin se johtuu vain ja ainoastaan näistä haavereista! Vastaan heti kun vain mahdollista.

Aikani kuluksi aloin tehtailla huopatossuja. Nuo ruskeansävyiset ovat viime vuodelta ja toimivat prototyyppinä uusille. Etualalla näkee kokoeron ennen ja jälkeen huovutuksen 40 asteessa. Tossujen koko on n 38-39.

Lankana käytän huovutusvillaa, jota sanotaan täällä Förgarn:iksi. Tuo punainen kiekko seuraavassa kuvassa ja vihreät siinä vieressä ovat juuri sitä. Ajattelin tehdä vielä jouluksi ainakin kaksi-kolme tossuparia, riippuen langanmenekistä.

Nämä pääsivät mukaan Syfestivaaleilta. Kävin siellä eilen pika-pikaa ja oli aivan mukava reissu. Löysin yhdestä kojusta Jakobsdalin Angorina Lyx:iä, joka oli monta vuotta suosikkilankani. Sen valmistus on ikävä kyllä lopetettu jo vuosia sitten, mutta joskus löytyy kirpputorilta jäännöskeriä. Nämä turkoosit olivat niin iloisenvärisiä, että oli pakko ottaa mukaan. Ja olivat ainoat turkoosit. Loput langat erilaista mohairia ja villaa.
Joulutossut ja -kranssit ovat perulaisia inkojen joulukoristeita, neulottuja ja tosi söpöjä. Olisi ollut myös koboltinsinisiä enkeleitä ja oransseja lumiukkoja.... ja tietenkin ruskeita laamoja ja hassuilmeisiä intiaaneja.

Täysihoidossa ollut koira lähti iloisena kotiin jo eilen ja huokaisin hieman helpotuksesta, koska sillä alkoi ilmeisesti juoksuaika! Kuinkahan kauan koirat juoksevat, tämä neiti täyttää 12 helmikuussa?!

8 Comments:

 • Joo, olen kyllä lähettänyt sähköpostia sinulle. Todella upeita löytöjä olet messuilla tehnyt. Etenkin nuo liukuvärjätyt villalangat on upeita.

  By Anonymous Anonymous, at 3:15 AM  

 • Hienon näköisiä huopatossuja. Niitä ajattelin myös tehdä joululahjoiksi, kun kaikilla sukulasilla on jo riittävästi villasukkia ja huivia ;)

  By Anonymous Anonymous, at 3:21 AM  

 • Ihania messulöytöjä olet tehnyt. Olin jo innoissani tuosta Angorinasta, mutta sitten huomasin, ettäei sitä sieltä lahden toiseltakaan puolelta saa.
  Kiitos onnenpotkuista. Laitan uuden huivini harteille. Näin edes se jää itselle kun tulee käyttöön nyt heti. Kohta jo lähdetään.

  By Anonymous Anonymous, at 5:21 AM  

 • Voi, ihanan näköisiä huopatossukoita! Minäkin haluaisin tehdä niitä, olisi niin ihana tassutella lämpimillä töppösillä..
  Mutta ensin täytyy varmaankin opetella meidän pyykkikoneen huovutus-sielunelämää vähän pienemmillä vaatekappaleilla.

  By Anonymous Anonymous, at 5:27 AM  

 • Hienoja huopatossuja, onko ohjetta? Olisi kiva kokeilla neuloa hahtuvasta sellaiset.

  By Anonymous Anonymous, at 11:07 AM  

 • Mukava, kun piipahdit blogissani.
  Kiva jos tossuihin saa ohjeen myöhemmin! :)

  By Anonymous Anonymous, at 12:12 PM  

 • Ihanan näköisiä tossuja!

  teki hetri hinku alkaa niitä väkertämään...

  By Anonymous Anonymous, at 12:53 PM  

 • Minäkin ihastuin noihin huopatossuihin. Aivan ihania! Jään myös odottelemaan ohjetta...

  By Blogger Puputsi, at 3:21 AM  

Post a Comment

<< Home