Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, October 25, 2006

Kaffe Fassett

-näyttely on Tukholmassa. Anoppi sai mahdollisuuden opettajaveteraanin roolissaan osallistua opastettuun kierrokseen ja otti minut mukaan vieraanaan. Nämä kuvat ehdin napsia ennenkuin ilmoitettiin että valokuvata ei sitten saa. Töihin ei myöskään saanut koskea. Kyllä oli vaikea olla hipelöimättä!

Villatakkeja ja -puseroita. Näitä oli toisellakin seinällä vielä enemmän, mutten uskaltanut uhmata oppaan kieltoa kuvaamisesta.

Tilkkutöitä oli eniten, toinen toistaan upeampia. Suuria ja kauniita. Ei tosin kaikki, mutta tämä oli yksi suosikkini. Itselle ei tulisi mieleenkään yhdistellä värejä ja kuvioita kuten Kaffe tekee, mutta hän onkin GURU!

Brodeerauksia oli myös sekä vaatteina, huonekaluina että seinävaatteina. Tämä on liivi, jossa värit eivät tule oikeuksiinsa kuvassa. Tuo syklaami kuuluu rekvisiittaan, koska värit toistuvat liivissä.

Tämä viimeinen on myös brodeeraus. Vaate on tahallaan ripustettu vinoon, koska etanankuoret saavat sen näyttämään suoralta. Tämä olisi pitänyt kuvata huomattavasti kauempaa, mutta juuri kun olin ottamassa kuvaa, kuului oppaan närkästynyt ääni kamerakiellosta. Koko sali raikui ja kilttinä tyttönä pistin kamerani takaisin laukunpohjalle.

Jos olisin tiennyt kuvauskiellosta, olisin näpsinyt kuvat salaa.

Opastettu kierros oli todella hyvä, siinä sai sellaista infoa jota ei olisi voinut mistään lukea. Hyvä opas tekee todella paljon.

Olisi ollut mahdollisuus ostaa kirjoja, neule- ja brodeerauskittejä ja kankaita, mutta hintaluokka oli sellainen että jäi tällä kertaa. Kun materiaali maksaa 100 euroa ja sitten saa vielä itse tehdä työn niin jää ostamatta. Kirjoja saa joskus alennusmyynnistä ainakin vähän halvemmalla ja toisaalta haluan hänen kirjansa suomeksi.

Oli todella mukava ja inspiroiva retki!

8 Comments:

 • Onpa sinulla ollut upea retki.

  By Anonymous Anonymous, at 10:28 AM  

 • Poistin vahingossa sun kommentin!

  By Blogger Unknown, at 11:31 AM  

 • Jotaki sen suuntaasta soli! yritin nimittään tulla sun plokihin niin en eka yrittämällä päässy, sivua ei voira näyttää, painoon takaasin näppääntä ja yritin uusiksi niin poistin, onneksi sun plokis osoote tallentuu historiaan!

  By Blogger Unknown, at 1:03 PM  

 • Tuo tilkkutäkki on kyllä aivan ihana!

  By Blogger Pihla, at 12:53 AM  

 • Upea näyttely,upeita töitä.Miten sieltä ollenkaan "pääsi" pois?

  By Anonymous Anonymous, at 4:39 AM  

 • Kuumuutesi blogilistalla on kuumempi kuin minulla ;)

  By Anonymous Anonymous, at 4:39 AM  

 • Hei,

  tottakai blogini saa olla listallasi :)

  By Anonymous Anonymous, at 6:38 AM  

 • Voi, pääsispä tuollaiseen näyttelyyn. On varmasti ollut mahtava kokemus.

  By Blogger annekk, at 9:23 AM  

Post a Comment

<< Home