Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, October 18, 2006

Austermann Step....

... on nyt sitten testattu täälläkin päin maailmaa. Ei noista aivan identtiset tulleet, mutta silläkös väliä. Ohuet ja lämpimät ja pehmeät ja turkasen kalliit sukat! Onneksi yhdestä kerästä saan kaksi paria. Näihin meni 56 g ja koko on 38-39. Väristä en tykkää ollenkaan ja se oli kolmesta väriehdouksesta paras.


Koiranpentu oli ilmeisesti ikävöinyt minua poissaollessani ja mussuttanut reiän suosikkitossuihini. En tiedä onko reikä toisessakin, en ole sitä vielä löytänyt...
Alan minäkin jo uumoilla jouluntuloa. Meillä on traditiona tehdä piparkakkutalo aina ensimmäisenä adventtina ja ajattelin, että elementtitalojen sijasta voisi tehdä vaikka muumitalon. Viime vuonna teimme oman talon pienoismallin ja sen kuvasta kopioidaan ainakin osa joulukorteista tänä vuonna. Lapset (nuoret) ovat tähän asti olleet innolla mukana varsinkin koristelemassa ja koska taidot kasvavat vuosien varrella niin olisi kiva tehdä jotain haastavampaa. Tosin komeampi talo on kurjempi syödä. Eikä sitä oikein viitsi säästääkään. Huh, on mullakin ongelmat....
Tuossa taka-alalla oikealla on muuten viime viikolla kuolleen Timo Sarpanevan aitoja kynttilänjalkoja. Ensimmäisen niistä sain ylioppilaslahjaksi ja loput muina lahjoina. Kaksi ostin kerran itse täältä Tukholmasta kirpparilta 20 kr kappale. Se oli 80-luvulla, kun tuo malli ei ollut oikein in. Nämä ovatkin olleet kaapissa monta vuotta, mutta viime vuonna otin ne esille taas kerran, koska olen itse aina pitänyt niistä.

7 Comments:

 • Juu- olen itsekin innoissani laavannut kirjaa ja tullut tulokseen että tää ois kiva saada ihan ittellekin.
  Oli viimevuonna joku Dropsin keskustelukerhossa kanssa kaivannut kirjaa.
  Mites sais ICA:aa ottamaan uusintapainoksen, tämä on vuodelta 1986, epäilisin..

  By Blogger muoriska, at 7:32 AM  

 • Meillä oli lapsuuden kodissa noita kynttilänjalkoja. Kummisetäni toi aina äidilleni lahjaksi. Lapsena en niistä tykännyt. Nyt toivon, että saisin ne joskus äidiltäni.

  By Anonymous seijap, at 8:17 AM  

 • meillä oliviime vuonna se muumitalo muoteista, ja vaikkakin oli kamala tehdä (siis saada pysymään pystyssä rakenusvaiheessa) niin kyllä uusi tulee tänä uonna, sen verran meni lapsen silmät pyöreäksi siitä :)

  By Anonymous AnnaM, at 8:48 AM  

 • Jopas sattui, selailin eilen juuri tuota kirjaa kaupassa, ajattelin ostaa sen systerille "pikkujoululahjaksi", kun hän neuloo parhaillaan meidän perheelle villasukkia!!!!
  Minä tykkään myös paljon noista kynttilänjaloista, niihin sopii kauniisti monenlaiset kynttilät.

  By Anonymous Tellu, at 10:41 AM  

 • Heips, minäkin kerään noita kynttilänjalkoja. Samoin puikoilla sukat stepistä, ihanan ohutta neulottavaa.

  By Anonymous rebekka42, at 1:15 AM  

 • Minulla on myös noita Sarpanevan kynttilänjalkoja, niistä tulee mieleen ihan talvi, joten hiljalleen ne voisi kaivella esiin.

  Muumi piparkakkutalo olisi ihana!

  By Anonymous Kanerva, at 6:47 AM  

 • Onko noi Step-lanka yhtä kallista Ruotsissa kuten täällä Suomessa? Lahdessa lankakaupassa se maksaa 12 euroo kerältä.. :S
  Sulla kiva sivu, taidan lisätä sivusi listaani... :)

  By Anonymous Pami, at 12:19 AM  

Post a Comment

<< Home