Tuulintupa - TuuliStuga

Sunday, October 15, 2006

Terveisiä Napapiiriltä!

Täällä tuli käytyä ja hyvin meni matka kaikin puolin. Jopa joutuisammin kuin koskaan aikaisemmin johtuen luultavasti hyvistä keleistä. Alussa tosin oli melkein katastrofin paikka: puolisen tuntia sukkaa neulottuani katkesi yksi puikko! Onneksi olin metsästäjäveljeni kyydissä ja häneltähän löytyi takapenkillä olevasta repusta puukko, jolla sain puikon uuteen, hieman lyhyempään uskoon, mutta täysin käyttökelpoiseksi.
Tällainen oli näkymä makuuhuoneen ikkunasta. Kyllä kelpasi herätä kauniit ruskavärit metrin päässä ikkunasta.
Tapasin Muoriskan ja Hansun kahvikupin äärellä Lordi-aukion liepeillä. Vaihdoimme lankaa ja lehtiä ja kuulumisia. Todella kiva neuletapaaminen! Ostin myös värejä, saa nähdä hurahdanko värjäykseen... Lankaa tuli tietenkin ostettua aika lailla. Mies yleensä kehuu minua, koska osaan matkustaa pienellä tavaramäärällä - veljeni ei ymmärtänyt sitä lainkaan: Suomeen lähtiessä minulla oli kolme pientä laukkua mukana, mutta sieltä takaisin tullessa kuusi suurta käsilaukun ja hirvensarven lisäksi. Hirvensarven veljeni oli löytänyt metsästä ja toi minulle, koska olin puolivahingossa maininnut että olisi kiva olla ja jos hän sellaiseen metsässä kompastuu ja viitsii ottaa mukaansa niin voisi tuoda minulle! Laukuissa oli lankaa, lasitavaraa Napapiirin Hackmannilta, kangasta, lahjoja ja ruokaa ja tietenkin tuliaisia kotiin. Poika oli tilannut Berliininmunkkeja ja Tytär Muumi-mukeja. Mies sai kaksi kiloa poronkäristystä ja koira verimakkaraa. Kaikki olivat tyytyväisiä ja myönsivät että ikävä oli ollut. Vaikka kaikki oli mennyt kohtalaisen hyvin oli silti kivempi että äiti oli kotona jälleen. Koira jopa itki ilosta....
Tämän tyynyn olen joskus teini-ikäisenä tehnyt harjoitellessani ryijynsidontaa. Oli muistaakseni kivaa ja toiveenani onkin, että joskus sitoisin ison ryijyn tai ryijymaton.


Viikon aikana neuloin (vain?) kaksi ja puoli paria sukkia ja yhden suuren kolmiohuivin. Ja niin tosiaan: selätin Salomoninsolmut! Näin jälkeenpäin en oikein ymmärrä mikä niissä takkusi, helppoa ja kivaa virkkaustahan se on. Sain jopa puoli kaulaliinaa valmiiksi ennenkuin lanka loppui. Siitä kuva myöhemmin, on vielä ottamatta.

12 Comments:

 • Tervetuloa takaisin langoille!

  Mukavan kuuloinen matka!

  By Anonymous AnnaM, at 7:08 AM  

 • Heips! Oli tosi kiva tavata ja hienoa että kotimatka meni myös hyvin ja että kotonakin oli pärjätty!

  Minullakin se "langaton loppuvuosi" taitaa huveta siihen että tänä viikonloppuna olen ollut vanhempien luona ja kaivanut kaikki yläasteaikaiset lankakasat esiin ja iao raahata ne Napapiirille. =D Uusi kerä valkoista lankaa pitää "valitettavasti" hankkia erääseen joululahja-projektiin...

  Kuulumisiin!

  By Anonymous Hansu, at 7:40 AM  

 • Tervetuloa takaisin linjoille.
  Olemme mummola reisulla, mutta ihan pakko oli tulla lukemaan sinun päivityksesi.

  By Anonymous seijap, at 7:42 AM  

 • Kiva lukea että ehjänä pääsitte sitten etelään ;)

  Kirjoittelemisiin !

  By Blogger muoriska, at 9:10 AM  

 • Tervetuloa takaisin!

  By Anonymous Kanerva, at 12:39 PM  

 • Täh. Joko se muka meni?

  Tervetuloa takaisin joka tapauksessa. Tai oikeastaan terveMENOA :) tääältä katsoen.

  By Anonymous Helmis, at 1:08 PM  

 • Tervetuloa takaisin, kaipasinkin jo postauksiasi!!

  By Anonymous rebekka, at 12:03 AM  

 • KIITOS terveisistä.Itsekin olen lähestulkoon Napapiirillä syntynyt ja kasvanut.Muoriskan sivuilta luin tapaamisestanne...ja nyyh...olisin halunnut olla mukana.

  By Anonymous famu, at 9:28 AM  

 • Tervetuloa takaisin!

  By Blogger Anne K-R, at 9:33 AM  

 • Tervetuloa, kiva lukea kuulumisiasi

  By Anonymous catarina, at 1:15 PM  

 • Kesälomareissulla kurvasimme Rovaniemen kautta. Siellä suureen ääneen keskenämme ihmettelimme, että missäköhän se Lordin aukio on, ja samalla hetkellä huomasimme seisovamme jo sillä. :)

  By Anonymous TiuTau, at 10:55 PM  

 • Ihan tyhmää että jälkeen päinm kuulee tuollaisesta tapaamisesta. Minäkin olisin sinne mielelläni tullut. Noh, hyvä että teillä meni mukavasti ja ehkä pääsen ensi kerralla mukaan. Ihan kun tässä 2 km säteellä asun.
  Ja siitä Lordi aukiosta. Minulle se on ollut aina Sampoaukio ja tulee sellainen aina olemaan. Ihme hössötystä toi Lordijuttu. Nimikin aukiolla vielä väärin kirjoitettu...

  By Blogger Kaisuliina, at 3:27 AM  

Post a Comment

<< Home