Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, September 30, 2006

Olin paikallisessa neuletapaamisessa...

... tänään. Minkä ihmeen takia täällä tapaa vain eläkeläismummoja sellaisissa tapahtumissa? Paikallinen lehti ilmoitti jo monta viikkoa etukäteen käsityöyhdistyksen kokeilusta pitää neulekahvila 5:nä lauantaina peräkkäin. Ehdin jo odottaa tapaamista, ehkä siellä tapaisi jonkun sukulaissielun ja lankaholistin. Ja katinkontit! Aivan samoin kuin Punaisen Ristin käsityöilloissa on keski-ikä 70+ ja minä tunnen itseni täysin ulkopuoliseksi. Eihän kaikki naispuoliset eläkeläiset ole mummoja negatiivisessa mielessä, päinvastoin. Minulla vain taitaa olla huono tuuri harrastukseni kanssa.

Lankaa oli myös tarjolla, paikallisen keskuksen lankakaupasta, josta en koskaan mitään löydä. Lähinnä korkeiden hintojen takia. Mummot olivat innoissaan monivärisestä tikapuulangasta, josta voi neuloa huivin #7 puikoilla vain yhdestä kerästä. Jaha, se olikin sitten ihmetyksen kohde. Muistaakseni nämä langat esiteltiin alan messuilla jo yli kaksi vuotta sitten... Minulla oli mukana työnalla olevat ranteenlämmittimet sekä kirja, josta ohje. Lankana Pirtin 2-säikeistä liukuvärjättyä villaa. Sain kovasti kehuja, se oli tietenkin kivaa, mutta sitten haluttiin kopioida ohje. Minun luvallani tietenkin, mutta jotenkin jäi harmittamaan.

Olenkohan noussut väärällä jalalla vai mistä tämä pettymys? Taidan tehdä ranteenlämmittimet valmiiksi pikimmin, että mieliala vähän nousee. Voinhan keittää samalla kahvit ja syödä vaniljamunkin. Mieluisaa seuraa saan Miehestä, vaikka hän ei neuleitani juuri kommentoikaan...

9 Comments:

 • Hih, kuulostikin vähän siltä, että joku on noussut väärällä jalalla... :D.
  Piristystä päivään - auttoiks munkki yhtään?!

  By Anonymous Helmis, at 6:50 AM  

 • Olihan tapaaminen. Toivottavasti mieli on jo parempi.

  By Anonymous seijap, at 9:24 AM  

 • No Rovaniemellä on vähän nuorempaa seuraa ;)

  By Blogger muoriska, at 11:26 AM  

 • Hups. Enpä sitten taidakaan olla tervetullut niihin neuletapaamisiin kun 7-kymppi on jo menossa.
  Lienee vaan alle 3-kymppisille niinkuin työpaikatkin.
  Mikä vika siinä muuten on jos ei kaikkia hömpänpömppiä lankajuttuja seuraa. Kutoa voi ihan tavallisista kunnon villalangoistakin. Niistäkin saa aivan kivoja juttuja, ja käytännöllisiä

  By Anonymous Anonymous, at 12:13 PM  

 • En halua arvostella kenenkään ikää enkä intressejä. Olin lähinnä pettynyt omiin odotuksiini, jotka olivat ilmeisesti aivan liian korkealla.
  Jokainen harrastaa omalla tavallaan ja saa mielihyvää eri lailla. Pääasia että harrastetaan ja neulotaan, mielellään tavallisista kunnon villalangoista.
  Ja kommentit mielellään nimimerkillä että voi vastata suoraan.

  By Blogger TuuliS, at 1:45 PM  

 • Kyllä viisikymppinenkin on vanha monen kaksikymppisen silmissä, vanhempi kuin monen oma äiti.

  By Anonymous kerstin, at 11:05 PM  

 • Kyllä pahoitin mieleni noista jutuista. Harmittaa niin että ihan itkettää. Kun juttu on laitettu vireille täällä niin mielestäni on syytä myös kommentoida tällä eikä siirtää sitä muualle. Eikä kaikilla ole edes blokeja, varsinkaan niillä mummuilla.

  By Anonymous Anonymous, at 11:56 PM  

 • Pitää lisätä tuohon edelliseen kirjoitukseeni..... Itse olen 50+ ja käsityökaverini, joita tapaan usein ovat 70+, 60+, 50+, 40+ ja alle kolmikymppisiä (25 - 30). Olemme tavanneet toisemme käsityön merkeissä.

  Eivätpä nuo alle kolmikymppiset treffeillemme tulisi kerta kerran jälkeen, jos heitä häiritsisi meidän "mummelien" iät.

  Minusta on ihanaa, kun meillä eri-ikäisillä on sama harrastus eikä tapaamisissamme varmaankaan kukaan huomaa, että olemme aivan eri-ikäisiä.

  Kaikki riippuu tietenkin omasta asenteesta.

  Minulla ei ole omaa blogia.

  By Anonymous kerstin, at 12:38 AM  

 • Pyydän todella anteeksi, jos olen pahoittanut mielesi, Anonymous, ja kaikki muut. Se ei todellakaan ollut tarkoitus. Ensi kerralla harkitsen tarkempaan, mitä kirjoittelen, yritän pitää blogini niin neutraalina kuin mahdollista.
  Anteeksipyynnön päivitykseen kirjoitin sen takia, että tavoittaisin niin monen kuin mahdollista, kaikkihan eivät kirjoita kommenttia, vaikka mieli tekisi.
  Tämän asian käsittely loppuu nyt tähän minun osaltani.

  By Blogger TuuliS, at 1:03 AM  

Post a Comment

<< Home