Tuulintupa - TuuliStuga

Monday, September 25, 2006

Lankakori

Taas? Ei, ei oma tekemä, vaan LÖYTÖ! Olin kirppiksellä naapurin autotallissa ja löysin tämän. Tyhjänä tosin, täytin sen heti kotiinpäästyäni. Hinta 10 kruunua eli n. 1,10 euroa.

Oli siellä muutakin. Aivan ihastuttava, hyväkuntoinen, kaksikerroksinen, täysin kalustettu nukkekoti 70-luvulta. Ei mikään Lundby vaan aivan uniikki. Maksoi 50 kruunua eli n 4,50 euroa. En ostanut, vaikka mieli teki! Meillä on nukkekoti vintillä odottamassa täysremonttia. Ostin sen Tyttärelle hänen ollessaan n. 4-vuotias, mutta ei hän sillä koskaan oikeastaan leikkinyt. Poika piti sitä sitten autotallina pikkuautoilleen muutaman vuoden ja sitten se lähti serkkutytölle lainaan. Siellä sattui vahinko ja katto räsähti sisään, kun serkku istui "vahingossa" sen päälle. Se on myös täysin kalustettu vanhanmallisilla huonekaluilla, sellaisilla palsapuusta itsekootuilla ja -maalatuilla mööpeleillä. Ostin nukkekodin Tyttärelle, koska se oli minun suuri haaveeni pikkutyttönä. En sitten millään ymmärtänyt, miksei Tytär siitä välittänyt. Enkä ymmärrä vieläkään... Ehkä se periytyy lapsenlapsille joskus tulevaisuudessa. Ajattelin remontoida sen tänä talvena.
Kirpputorilla oli myös nukenvaunut ja pikku palli ja muuta kivaa lastentavaraa, mutta kun omat lapset ovat jo nuoria. Sen verran olen tullut järkiini vuosien varrella, etten osta ihan kaikkea mitä mieli tekee. Lankaa ei ollut yhtään.

Muuten viikonloppu menikin sitten aika normaalisti. Eilen oli toiseksi viimeinen jalkapallo-ottelu tälle syksylle ja tyttöjen sarjavoitto on jo selvä. He nousevat ensi vuonna ylempään sarjaan, joka kattaa koko Tukholman läänin ja jopa alueita sen ulkopuolelta. Tähän mennessä he ovat pelanneet lähinnä länsipuolen joukkueita vastaan. Sarjanousu merkitsee pitempiä ottelumatkoja ja tietenkin kovemman vastustuksen. Oma Tytär on tyytyväinen panokseensa ja se on pääasia tällä kertaa.

Viikonlopun ja -alun iloja: Miehen ja Pojan kalareissu lauantaina (=laatuaikaa heille), Tyttären kaksi maalia eilisessä ottelussa, Bellan ilmoittaminen pentukurssille (tästä tulee hauskaa!!) ja kaksi valmista Vaaka-peittoa.

4 Comments:

 • luin hiukan hätäsesti ensin, luulin että olit korillisen lankoja "löytänyt", luin paremmin ja nauroin itsekseni, lankaholisti jo luuli että joku toinen saanut halvalla! Hieno löytö kuinkin :) Meillä kävi samoin nukkekodin kanssa.

  By Anonymous Anonymous, at 8:58 AM  

 • Ihana kori...

  By Anonymous Anonymous, at 10:38 AM  

 • Kiitos kysymisestä
  Kutakuinkin terve olen. Hikilenkille ei tee mieli ja välillä limaa nousee kurkusta ja yskittää. Melkein pitäisi varmaan hakea joatin allergialääkettä, joka laajentaisi vähän noita putkia.

  By Anonymous Anonymous, at 11:27 AM  

 • No onpas hinnat kohillaan!

  Minulla ei edes ole tyttöä, ja silti mietin, josko olisin sen nukkekodin ostanujt...
  ikinä kun ei tiedä, jos nuo pojat joskus tyttölapsia sais :)
  (suvussani taitaa olla hamstereita)

  By Anonymous Anonymous, at 1:16 PM  

Post a Comment

<< Home