Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, September 13, 2006

Uusi lankakori

Tämä oli sellainen kokeilu. Oikeastaan kori oli takoitus huovuttaa, mutta kun olin yli puolenvälin niin huomasin että pohjan valkoinen lanka ei ollutkaan villaa enkä uskaltanut sitten panna pesukoneeseen. Ajattelinkin tehdä vielä toisen hosumatta, koska lankoja on mistä valita.
Väreihin olen oikein tyytyväinen. Langat ovat paksuja ja koukku #7. Virkkasin puolipylväitä ensin pyöreän pohjan ja sitten vain ympäri niin kauan kuin lankaa riitti. Kahva on tavallinen paksu letti ja kiinnitin sen vain solmuilla sisäpuolelle, koska sen ei tarvi kannattaa koria. Se onkin lähinnä koristuksena. Korista tuli vähän liian lepsu, ei se yksin pysy ryhdissään, mutta langoilla täytettynä kyllä ajaa tarpeensa. Luulisin siihen mahtuvan ainakin kilon normaalipaksuista lankaa.

Nämä tulivat postin mukana jo maanantaina Juulilta. Kiva alku viikolle! Vaihdoimme lankaa, minä lähetin pellavalankoja saman verran tilalle.


Näissä on kauniit värit, jotka sopivat hyvin yhteen. Annan niitten kypsyä jonkin aikaa, etten taas hosu ja tee vain jotain tehdäkseni.

Meillä on kesä! Eilen oli lämpötila siinä +22 ja tänään on povattu vielä lämpimämpää. Minulle se sopii, en oikein tykkää syksystä. Muuten kyllä, mutta kun se johtaa pimeään vuodenaikaan. Olisinkohan saanut traumoja lapsuusajan kaamoksesta, kun silloin oli aina pimeää tai hämärää. Se vetää mielen jotenkin apeaksi. Tänä vuonna tosin luulen selviäväni paremmin, kun olen vapaalla eikä tarvi varsinkaan aamulla stressata töihin. Lapsetkin saa herättää rauhallisesti. Ja aamulenkki koiran kanssa on todella nautinto kauniilla ilmalla!

Alkuviikon iloja: lankapaketti, aurinko, rauhalliset aamut, omenapiirakka, uusi lankakori

4 Comments:

 • Ihana kori, hauska idea tuo sanka. Näitä mäkin haluun, oon jo pitkään harkinnut muutamien lankakasojen muuntamista toisten lankakasojen säilytyssysteemeiksi. Tulee kivasti kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kulutettua lankaa ja saa samalla toisille paikan.

  Täälläkin on kesä, taas yli 20 astetta. No kyllä se syksykin sieltä tulee vielä :).

  By Anonymous Anonymous, at 2:09 AM  

 • Niin ja sellainen huovutettu käsityökori mulla on myös ollut mielessä.
  Se tehtävien lista vaan on niiiiiiin pitkä!

  By Blogger Helmis, at 2:17 AM  

 • Lankakori on hieno ja langat kivan värisiä (jos ne olisi minun ne alkaisi muotoutua mökkitilkuiksi).

  Tykkään tavastasi listata kivoja asioita.

  By Anonymous Anonymous, at 5:09 AM  

 • Kivan näköinen kori! Varmasti hyvä idea myös huovutettuna, sellaista en olekaan vielä tehnyt... ;)

  By Anonymous Anonymous, at 12:32 PM  

Post a Comment

<< Home