Tuulintupa - TuuliStuga

Friday, September 08, 2006

Perjantai-ilta......

ja tarkoitus näyttää päivän tapahtumat. Kuvia olisi ollut useampia, ei yhtään neuletta, vaan puutarha-aiheisia, mutta blogger ei suostunut yhteistyöhön. Ja ainoa jonka sain ladattua on kurpitsankukka. Taimet ovat kukkineet koko kesän, mutta en yhtään kurpitsaa ole saanut aikaan. Onkohan ne samaa sukupuolta kaikki? Olen onnistunut aikaisempina kesinä, vaikka on ollut huonommat = kylmemmät olosuhteet.

No, joka tapauksessa on päivä ollut tavallista kiireisempi. Bellalla oli aika eläinlääkäriin kl 13.oo, piti saada piikki eri sairauksien varalta. Selvisi myös että sivuääni, joka kuului sydämestä 8-viikontarkastuksessa, oli poissa ja pentu täysin terve. Bella ei itse reagoinut piikkiin, vaan oli kuin hellantelttu aina uusia ihmisiä tavatessaan...Piikistä oli kuitenkin se sivuvaikutus, että pentu on ollut aika paljon rauhallisempi kuin muina iltoina.

Kävin myös paikallisessa taimitarhassa ostamassa muutaman sipulin kevättä ajatellen. - Ja kuinka ollakaan, blogger toimii taas! Hallelujaa!! Nämä tulivat mukaan:

Nätti talo lintujen talviruokintaa varten. Olen nähnyt samanlaisia lehtien ilmoituksissa ja ajatellut ostaa talvea varten, nyt sen tein. Scillat, krookukset ja tuo oikeanpuoleinen pussi on tarkoitus upottaa maahan viimeistään ensi viikolla, kun tänne on luvattu kesähelteet, 25 astetta!! Tässä on työmaa, johon olen kärrännyt 4 kottikärryä kompostia. Mansikat ja muut vanhat taimet on siirretty autuaammille viljelysmaille:


Tuossa keskellä kasvaa raparperia ja kaksi lehteä on tarkkailun alaisena, toivon mukaan saan vielä valettua niistä lintualtaat enne syksyn tuloa.

Tämä seuraava kuva on surkuhupaisa todistus salaateistani, joita kylvin ties kuinka monta kertaa kevään aikana. Tulin siihen tulokseen että etanat ne söivät joka kerta, kun taimelle pääsivät, mutta en ymmärrä miksi nämä taimet eivät kelvanneet. Ne ovat saaneet olla rauhassa koko kesän...


Ja lopuksi kaunis kuva ruususta joka jaksaa kukkia. Olimme viime kesänä Visbyssä lomalla ja sieltä tultua istutin 7 punaista ruusua kukkapenkkiin terassin jatkoksi. Ne jaksoivat lämpimän syksyn takia ihan marraskuuhun saakka ja tänä vuonna toivon yhtä pitkää kukkimiskautta. Kauniita punaisia ruusuja ja nuppuja!

Huomenna onkin sitten ohjelmassa taas jalkapalloa ja nyyttikestit naapureiden kanssa - tällä kertaa koko katu kokoontuu syömään ja seurustelemaan yhteiselle ruohokentälle, joka on talojen keskellä - jos ilmat sallivat.

3 Comments:

  • Kauniita kuvia, Sinulla on taitoa myös puutarhassa

    By Anonymous seijap, at 1:04 PM  

  • Minä kävin eilen myös puutarhamyymälöissä etsien valoa suihkulähteeseen. No, sopivaa valoa ei löytynyt, mutta kotiin en tullut tyhjin käsin. Ostin puistoalppiruusu Haagan sekä 110 kpl kukkasipulia (pinkkiä ja keltaisia tulppaaneja). Nyt olen yrittänyt sijoittaa niitä sipuleita rinteeseen, mutta taisi käydä niin, että tuli ostettua liikaa.

    By Anonymous Tellu, at 9:45 PM  

  • Sinulla on kaunis puutarha ja hieno aita! Uskomattoman lämmintä on täälläkin! Istutin mökille narsisseja viikonloppuna, ja toivon, etteivät myyrät söisi niitä kaikkia...

    By Anonymous Kylli, at 4:51 AM  

Post a Comment

<< Home