Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, August 31, 2006

Vanhoja kuvia...

... ja töitä. Vaikka uusiahan nämä teille ovat, kun en ole aikaisemmin näyttänyt. "Ei missään" -järjestyksessä.

Tossuja syntyi useammat viime talvena. Nuo punaiset ovat omassa käytössä, niissä on kulkunen kantapäässä, joten kaikki tietävät missäpäin taloa liikun. Ei tartte huutaa äitiä koko ajan.

Tyyny on lasten tekemä koulun käsityötunnilla alaluokilla, kumpikin väittää omakseen ja minä onneton en muista, kumman! Minulla on myös todella hellonen neulatyyny, jota olen aina luullut Pojan tekemäksi, mutta Tytär väittää omakseen. Siitä pitää myös ottaa kuva ja näyttää tilaisuuden tullen.

Huovutuslankaa sanotaan Förgarn:iksi. Kyllä kesti ennenkuin tajusin, mitä se on. Olin lukenut huovutuslangoista, mutten koskaan nähnyt kaupoissa. Tämä on messuilta ostettua. Näitä kiekkoja oli kaksi ja tossut, jotka ovat kokoa 38, lähtevät kummitytölle myöhästyneenä synttärilahjana. Lanka riittää vielä toiseenkin pariin.

Äitini punoma kori, jossa pidän pieniä käsitöitä. Siihen mahtuu pieni työ, sukkapuikot, virkkuukoukut, sakset, muutama lankakerä, silmukkamerkit, hakaneulat ja sellaiset tärkeät asiat.

Kun kannen panee kiinni niin kaikki on piilossa.

Huono lähikuva kolmiohuivista, johon käytin 100 g Colinetten liukuvärjättyä mohairia ja 50 g samansävyistä paksua islantilaista villaa. Tarkoitus ei ollut alunperin yhdistää niitä, mutta kun langat yksinään eivät riittäneet oikein mihinkään niin oli pakko keksiä jotain.

Huivista tuli sopivan kokoinen, vaikken hapsuja saanutkaan kuin yhden koristeeksi.


Tällä kertaa ei sitten muuta kuin oikein hyvää viikonloppua kaikille!

6 Comments:

 • Kauniita töitä jälleen. Hyvää viikonloppua sinullekin.

  By Anonymous Anonymous, at 3:15 AM  

 • Tuuli, millä ohjeella olet tehnyt tossut+ Appiukolleni tekisin joulupukin konttiin tuommoiset.

  By Anonymous Anonymous, at 3:44 AM  

 • Ohje on Sandnäsin vihkosesta, jonka ostin joskus viime vuonna. Sitä ei löydy ikävä kyllä netistä, eikä saa julkaista ilman lupaa, mutta jos lähetät s-postiosoitteesi niin voin sen kääntää ja lähettää. Perusmalli on sellainen käsittämättömän helppo. Koristukset olen tehnyt omasta päästä.

  By Blogger TuuliS, at 3:49 AM  

 • Rebekka, tarkoitit tietenkin niitä ruskeanvihreitä tossuja... Niiden malli on kanssa mielettömän helppo, voin kääntää ruotsalaisesta ohjeesta jos haluat. Mulle voi lähettää s-postia fam piste sjolinder ät telia piste com

  By Blogger TuuliS, at 5:39 AM  

 • Kaunis huivi,korostavat langat toisiaan hyvin :)

  By Anonymous Anonymous, at 2:36 PM  

 • Laitoin sulle mailia

  By Anonymous Anonymous, at 1:00 AM  

Post a Comment

<< Home