Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, September 14, 2006

Pieni huovvutettu lankakori

Pakko mikä pakko! Kun kerran alkaa kokeilla niin eihän sitä keskenkään voi jättää. En saanut mielestäni huovutettua koria, joten virkkasin pienen (Nokia vertauksessa mukana) kokeilun ja paiskasin pesukoneeseen muutaman värillisen pyyheliinan ja T-paidan kanssa.

Myös lähikuva.

Ja tällainen sieltä tuli. Ei tarvinnut edes paljon muotoilla ja kori kapenee hieman ylöspäin. Siitä tuli kivan pörröinen. Kutistumisprosentti oli ehkä 30. Pienihän se on mutta ajattelin käyttää sitä hiussolki- ja harjakorina piristämään muuten niin vaaleaa kylppäriä. Jos tuo ylimmäinen kerros olisi ollut punainen niin RASTA olisi tullut ilman muuta nimeksi...

Ja nyt on sitten jo seuraava kokeilu koukulla, nimittäin ISO kori. Pelkästään pohjaan meni 150 g lankaa ja toinen mokoma on uponnut reunoihin enkä ole vielä puolessa välissä. Varteenotettava vihje helmikuun hamsteriprojektiin osallistuville. Työ joutuu nopeasti paksulla langalla ja grammoja saa uppoamaan niin paljon kuin vain haluaa. Ensimmäinen kori painaa 195 g ja tämä pikkuinen huovutettu 90 g.

Mielessä pyörii jo kaikenlaisia ajatuksia leipäkoreista ja munakoreista ja pannumyssyistä. Minun huovuttamisessani on vain aina se juju, etten koskaan voi olla täysin varma että onnistun. Epäonnistuneen neuleen voi aina purkaa, mutta huovutettua ei - se lentää useimmiten roskiin. Ja epäonnistuminen kirvelee kipeämmin.

Edit: Ericsson, ei Nokia.....

3 Comments:

 • Ihana! Noitahan vois tehdä vaikka kuinka paljon :).

  Ja ehei, ei niitä huopuneitakaan tarvitse roskiin heittää. Aina niistä voi kursia vaikka huopatossuja (fiskarsseilla paloiksi ja paksulla langalla kasaan). Tai jos ei muuta, niin pannulapuiksi.

  By Anonymous Helmis, at 6:03 AM  

 • Tykästyin myös koriin.

  Helmis jo sanoi sen mitä meinasin, uusiokäyttöön vaan.

  By Anonymous seijap, at 12:16 PM  

 • Voi Tuuli, sinulla sitä sitten riittää virtaa tehdä vaikka mitä!!!
  Nuo kumpikin kori on tosi mukavia.
  Innolla odotan, mitä seuraavaksi teet...

  By Anonymous rebekka, at 1:04 AM  

Post a Comment

<< Home