Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, September 19, 2006

Lankakori täynnä!

Juulin pyynnöstä! Siihen sopivat kaikki pellava- ja puolipellavalankani.

Verenpisara kukkii kuin viimeistä päivää. Se on vielä ulkona, mutta tarkkailen lämpömittaria joka ilta, ettei vain tule halla ja vie komeaa kukkaani. En enää tiedä kuinka monta nuppua ja kukkaa siinä on. Olen ilokseni huomannut, että kukat kukkivat viikon ennenkuin kuihtuvat. Tässä on vain yksi kasvi vaikka ruukkuja kuvassa on kaksi. Tuossa toisessa ruukussa on tosin myös Verenpisara, mutta se on tällä hetkellä ehkä n 15 cm pitkä ja siinä on kaksi pientä lehteä. Se oli nimittäin vähällä hukkua viikon sadekauden aikana. Sain pelastettua sen viime tingassa.Tämä blogikoira yrittää nykyisin ängetä joka kuvaan mukaan. Se on myös erittäin kiinnostunut kukista ja mullasta ja varsinkin sipuleista, jotka olen kaivanut maahan. Ja sen mielestä lankekerät, -vyyhdit ja neuleet ovat vain ja ainoastaan leikkimistä varten. Niillähän emäntäkin leikkii heti kun silmä välttää (ellei sitten naputtele jotain ihme konetta johon siihenkään ei saa koskea....)

Laitan tähän kuvan vielä ensimmäisestä Vaaka-peitosta, joka on loppusilausta vailla (ettei kukaan luule että istun kädet ristissä....). Tilkut ovat olleet valmiina jo ties kuinka kauan, kokoaminen vain on jäänyt. Ja kova työ siinä onkin. Laiskuuttani en päätellyt lankoja lapun valmistuttua vaan ajattelin päätellä ne kaikki myöhemmin urakalla. No, sen edestään löytää minkä taakseen jättää, eikös se niin mene vanhan kansan viisaus. Tässäkin näkyy noita päättelemättömiä langanpätkiä vielä aika monta ja aion vielä virkata ohuen reunan, että peitto pysyy ryhdissään. Halusin sen kuitenkin jo näytille. Huom! Tilkut eivät ole 20x20 cm vaan pienempiä, joten peiton koko on n 90x110 cm. Aika erikoiset värit yhdistää, mutta lopputuloksesta tuli aivan hyvä. Nimeksi sopisi kai "Löfbergs Lila", ruotsalaisten suosikkikahvi numero 1!!


Ai että alkoi naurattaa lukiessani Ullasta Neulojan horoskooppia!!

RAPU (22.6.-23.7.)
Olet aikamoinen kotikissa ja rakastat neuloa perheenjäsenillesi. Myös hyväntekeväisyysneulonta on sydäntäsi lähellä ja neulot Vaaka-tilkkuja ja sukkia lastenvaatekeräyksiin. Rakastat huovutettuja neuleita ja olet jo neulonut BoogaBagit, Sophiet, tossut ja lapaset.
Lempilankasi: 7 veljestä ja hahtuvalanka.


En ole Ullaani kunnolla aikaisemmin lukenut, kun nyt vasta sattui silmiin. Eikä olisi voinut paremmin osua oikeaan!

5 Comments:

 • Jess! Upean kokoinen kori! Jos kiva on sisältökin - mitähän ihanuuksia sieltä löytyy? *kurkottelee kaulaansa*

  By Blogger juuli, at 7:08 AM  

 • Peitto näytää aikas ihanalta. Hyvä että se pipo-ohje lopulta aukesi.

  By Anonymous seijap, at 9:18 AM  

 • Olet muuten oikeassa tulee se löfbergs lila mieleen.. ( useamman kerran naapurin Icassa katsoneena)

  By Blogger muoriska, at 12:20 PM  

 • Vau!!! Herkkukori!!!

  By Anonymous rebekka, at 2:20 AM  

 • Voi miten kaunis katse eräällä on... hurmaava olento!

  ja ihastuttavat värit peitossa!

  By Anonymous AnnaMa, at 7:03 AM  

Post a Comment

<< Home