Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, September 26, 2006

Puuroilua...

Kylläpä alkoi tehdä mieli puuroa luettuani Angorinan blogia!! Meillä syödään aivan liian vähän puuroa. Poika ei ole koskaan tykännyt, hän syö vapaaehtoisesti vain riisipuuroa 1: adventtina ja jouluaattona. Tytär syö mielellään kaurapuuroa varsinkin sellaisina aamuina kun ei ole kiire mihinkään tai silloin kun on jalkapallo-oottelu aamupäivällä. Se valmistuu helposti mikrossa, me muut olemme silloin jo aamiaisemme syöneet. Miehen kanssa söimme ennen mielellämme kaurapuuroa lounaaksi viikonloppuisin, mutta jostain kumman syystä sekin on jäänyt.

Lapsena sain aina syksyllä puolukka-aikaan vispipuuroa. Ja sitä syötiin aina ruisleivän kanssa. Koulussa saatiin ruispuuroa, ja sitä inhosin, mutta kilttinä tyttönä söin kuitenkin. Isäni on Hämeestä kotoisin ja sen takia söimme joskus uunipuuroa kotona äitini valmistamana. Se oli kuitenkin harvinaista herkkua!

Poimin n. 10 kiloa herkullisia luumuja puustani (ei yhtään madonsyömää, jipii!!!) ja keittelen niistä ensin mehua, josta teen sitten hillosokerin avulla hyytelöä. Yhden satsin tein jo viime viikolla, joten tiedän että onnistuu. Siinä keitellessäni alkoi mielessäni pyöriä ajatus, että voisin ehkä tehdä luumupuuroa. Onhan olemassa puolukkapuuroa, mustikkapuuroa, mustaherukkapuuroa, marjapuuroa, omenapuuroa, päärynäpuuroa (onkohan?) ja vaikka mitä puuroa. Ennenvanhaan tehtiin ruokaa niistä raaka-aineista mitä oli, eikä niistä mitä kaupassa oli.
Kuinkahan luumua voisi käyttää langanvärjäykseen? En ole vielä innostunut värjäämään itse, vaikka puuhasta olenkin lukenut jo lähes jokaisessa blogissa. Siitä saisi varmaan kauniinväristä lankaa.

Ja jos joku olisi kiinnostunut niin saisi tulla hakemaan kilokaupalla ensimmäisen luokan luumuja! Ikävää, että asumme niin kaukana toisistamme. Nämä luumut ovat höyrystymässä ja odottelen mehustumista.


Ensi kerralla sitten lisää käsitöitä, raaka-aineena lanka...

8 Comments:

 • Niinpä, harmi kun nämä etäisyydet ovat mitä ovat. Luumuja tekisi mieli, mutta ei ole niin vaivatonta laittaa niitä tulemaan. Tai siis se on mahdotonta, olisivat entisiä kun saapuisivat. Muoriskalta odottelen puolukkaa. Vielä eivät ole soittaneet matkahuollosta. Mutta puolukkaa onkin helppo lähettää.

  Kivaa tiistaipäivää sinulle

  By Anonymous Anonymous, at 2:43 AM  

 • Kyllä luumua voi kans käyttää. Meillä töissä on ainakin silloin tällöin Pajalan puuroa, jossa luumua ja pellavansiemeniä yms. Ihan hyvää vaihteeks sellainenkin.

  By Anonymous Anonymous, at 4:31 AM  

 • Kaikkia hedelmiä voi käyttää puuroon; taitaa olla vain mielikuvitus ja omat makumieltymykset rajana.

  Langanvärjäys luumulla ei taida onnistua; ainakaan hedelmillä. Monien marjojen ja hedelmien väriaineet eivät vain yksinkertaisesti kiinnity lankaan. Tuomenmarjat taitavat olla poikkeus. On kyllä vaikea uskoa, että mustikalla ei voi värjätä, koska mustikkatahroilla on monesti taipumus jäädä vaatteisiin, vaikka kuinka toimisi nopeasti tahranpoistossa.

  By Blogger Tanja, at 4:52 AM  

 • Moi, itse ostin langan Rovaniemeltä kirpparilta ,mutta nyt huomasin että Vilmiinan villapuodissa on niitä samoja syyspoistossa :)
  http://www.villapuoti.net/products.php?g1=098dd6&g2=3e4013&n=2

  By Blogger muoriska, at 9:46 AM  

 • No ainakin Harrikadulla ( pohjanhovin lähellä) sieltä olen löytänyt, ja en tiedä miten sitten varastokadun kirppis pitää paremmin sisällään, viimeksi kävin viime kevättalvena.
  Ilmineeraappa tarkemmin kun olet rovaniemellä, jos vaikka tulisin päivä ajelulle sinne ( pitää tuo trio töykeet pitää vaatteissa..)

  By Blogger muoriska, at 10:32 AM  

 • Moi Tuuli, ohje boleroon tuli päästä. Voin kirjoittaa paperille, jos haluat.

  By Anonymous Anonymous, at 10:30 PM  

 • Moi Tuuli, laitan blogiin ja laitan vaikka sulle myös spostilla. Mulla on sun s-osoite tallessa tossujen jäljiltä.

  By Anonymous Anonymous, at 1:09 AM  

 • Mun Sopussa oli valmiiksi tuo puhallin. Tilattiin se netin kautta pari vuotta sitten. On kyllä ollut tosi kovassa käytössä. Puhaltimeksi käy ihan auton sisätila lämmitinkin, mutta sitten se on aina väärässä paikassa.

  By Anonymous Anonymous, at 2:13 AM  

Post a Comment

<< Home