Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, November 07, 2006

Lapasia

Helmis etsintäkuulutti lapasten kuvia. Tässä tuotantoa edellisiltä vuosilta.

Ylärivin valkoiset ja mustat ovat äitini tekemät, vuosilukuja en muista, mutta on siitä ainakin 10-15 vuotta. Valkoisia en ole jostain syystä juurikaan käyttänyt, mutta mustat ovat olleet ahkerassa käytössä joka talvi. Ne ovat niin kapeat, ettei niiden alle mahdu muuta, joten useimmiten ne jäävät ikävä kyllä muiden lapasten tai kintaiden alle ja piiloon. Ne on kirjoneulottu lappilaista mallia mukaellen.

Pääkallolapaset ja pari niiden vieressä tein itse viime kevättalvella. Tytär ihastui totaalisesti pääkalloihin ja minä noihin toisiin. Niitä oli kiva tehdäkin ja aion jatkaa tuotantoa tänä talvena. Kivoja joululahjoja teinitytöille varsinkin.

Alarivin paksut tumput ovat aitoa Lovikka-lankaa mallia mukaellen. Ne syntyivät yhdessä illassa pari ja ovat lämpimät. Alle ei muuta tarvi kovallakaan pakkasella, paitsi jos on kova viima.

Näillä leveysasteilla saa tosin lapaskautta odotella vielä: tänään on +7 lämmintä, tuulee leudosti ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.

Olen lisännyt yhden maailmannaisen sivupalkkiin "Lankaa maapallon ympäri": Jaanan käsityöt - Jaanas handarbeit

1 Comments:

  • Hei!
    Eksyin ihan vahingossa upeille sivuillesi, kun hain kunnon ohjetta lovikkatumpuista. (googlen avulla siis tulin tänne). Ohjetta en kyllä löytänyt täältäkään, ellet sitten ole laittanut sitä jonnekin erikseen, mutta onpas silti todella upeat sivut ja mitkä käsityöt, vau!
    T:Eksynyt neuloja Varsinais-Suomesta

    By Blogger Kirsi, at 10:35 AM  

Post a Comment

<< Home