Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, February 07, 2007

Niskanlämmitin

Malli: #17, Marlene Dietrichin niskanlämmitin kirjasta "Hetaleita poropeukaloille"
Lanka: Novitan Aino, petroolinsininen, 200 gr (miinus 1 metri!!!)
Puikot: Suorat bambut #6

Koska lankani oli eri kuin mallissa, samoin puikot paksummat, loin 100 s ja neuloin ns. niskaneliön. Virkattuja koristekerroksia on alkuperäisessä mallissa koko neuleen ympäri kolme kerrosta, mutta koska lankani loppui niin niitä tuli vain kaksi ja ainoastaan alareunaan. Olen nyt istunut tämä päälläni puolisen tuntia ja olen todella TYYTYVÄINEN! Tästä tulee lempineule töihin ensi syksynä ja talvena. Lämmittää niskaa ja yläselkää sopivasti, mutta ei ole liian paksu tai tönkkö.

Kuvasta olisi tuskin tullut parempi, vaikka olisin ollut itse mannekiinina. Kun joku toinen ottaa minusta kuvan, on siinä aina jotakin vikaa....huono tausta, liian läheltä, liian kaukaa, huono ryhti, huono kuvakulma, näkyy liikaa tai liian vähän, tuntuuko tutulta?

Juliettesta tuli liian pieni, joten se menee purkuun ja langan käytän luultavasti ohueen mohairvillatakkiin. Lankaa on nimittäin yhteensä 450 gr ja tarvitsen ohuen villatakin.

Meillä oli muuten aamulla -13 pakkasta ja tuulista! Se on paljon näillä leveysasteilla. Onneksi on kunnon varusteet ulos!

5 Comments:

 • Hassua jälleen, olen miettinyt saman hetaleen tekemistä. Minulla olisi turkoosia Teddyä. Tässä on jotain telepaattista.

  Sinun lämmittimesi näyttää hyvältä.

  By Anonymous Anonymous, at 6:12 AM  

 • Lämpimänoloinen neule. Olet taas saanut valmista.:) Minun neulomiseni seisovat, vietin taas leipomis- ja ruuanlaittopäivää.

  By Anonymous Anonymous, at 8:32 AM  

 • Hyvännäköinen neule.Mistä Sinä bongasit tuon kirjan?En ole ikänäni kuullut tuosta?Onko se vanha?

  By Anonymous Anonymous, at 8:50 AM  

 • Minä olen miettinyt jo pitkään, että tarvitsisin jonkinlaisen vastaavan niskanlämmittimen, mutta ilman hihoja. Täytyypä laittaa kirjan nimi mieleen ja katsoa osaisinko tehdä jotain...

  By Blogger Kangaskasa, at 10:31 AM  

 • Onpas Ihana! Mäkin haluan - mutta meni juuri valkoiset Ainot keeppiin, höh.

  Olipa kiva lukea pitkästä aikaa rauhassa näitä sun postauksia. Tosi kaunis se punasävyinen villatakki tuossa alempana.

  By Anonymous Anonymous, at 12:46 PM  

Post a Comment

<< Home