Tuulintupa - TuuliStuga

Friday, March 09, 2007

Lisää nappeja - Mera knappar

Tellu etsintäkuulutti nappeja. Löytyyhän noitakin lankojen ja kankaiden lisäksi, mutta nämä menevät onneksi paljon pienempään tilaan. Järjestyskin on helppo: vihreässä purkissa on viimeiset kirppislöydöt, pienessä laatikossa ovat varanapit, jotka tulevat ostettujen vaatteiden mukana ja isossa laatikossa sitten kaikki muut.

Tellu efterlyste knappar i sin blog. Visst finns det knappar utöver garn och tyg, skillnaden är att de inte tar lika mycket plats. Även ordningen är enklare: i den gröna burken ligger senaste loppisfynden, i den mindre lådan extraknappar man får med kläder och i den större lådan resten.Kumosin kaikki lattialle etsiäkseni suosikit.

Jag hällde allihopa på golvet för att hitta favoriterna.Viimeisiin kirpputorilöytöihin olen todella tyytyväinen. Kävin niitä ostamassa lisääkin tällä viikolla. Näitä kaikkia on vähintään viisi jokaista.

De senaste loppisfynden är jag riktigt nöjd med. Åkte häromdagen och köpte flera! Alla sorter finns minst 5 stycken.Näistä poronluunapeista pidän myös kovasti, ne ovat käsityötä ja ostettu Santa Claus Parkista Rovaniemeltä. Käyttötarkoituksesta ei ole hajuakaan....

Dessa knappar gjorda av renben tycker jag om jättemycket, de är handgjorda och köpta hos Santa Claus Park i Rovaniemi. Har ingen aning om vart jag ska fästa dem...Yksi pääkallonappikin löytyy, en tiedä mistä se on peräisin.

Det finns även en döskalleknapp, ursprung okänd.Päällystettyjä on tämännäköisiä.

Klädda knappar.Ja nämä ovat kulkeutuneet Anopin varastoista. Omat lapseni leikkivät mielellään napeilla pieninä ollessaan ja niinpä niitä kulkeutui pussillinen meille. Muistan muuten itsekin leikkineeni äidin nappilaatikolla. Lajittelin niitä ja laitoin järjestykseen. Se oli sellaista yksinleikkiä, kun kukaan kavereistani ei ollut yhtään kiinnostunut.

Från Svärmors gömmor. Barnen gillade att leka med knappar när de var små och fick en påse med sig hem någon gång. Jag minns att jag själv lekte mycket med knappar. Jag sorterade dem på alla sätt och vis. Tyvärr hade jag ingen kompis som var lika förtjust i leken så jag fick leka ensam med dem.

5 Comments:

 • Mulla on myös eri paikassa vaatteiden mukana tulleet varanapit, jotka onneksi nykyään jo ovat pienessä pussissa. Kauniita tosiaankin nuo kirppislöytönappisi ja tuo pääkallo on hauska ja vähän pelottavakin (ei ehkä sovi pinenen lapsen asuun ;D )
  Mua harmittaa, ettei ole tullut ostettua erikoisnappeja esim. puunappeja tai tuollaisia poronappeja, mutta se on niin vaikeaa arvioida, että montako niitä kannattaisi ostaa.

  By Anonymous Tellu-Tellervo, at 9:36 AM  

 • Tuo viimeisen kuvan iso nappi, onko siinä kuin pieniä "timantteja". Muistan, että sellainen nappi oli aina kuningatar mun lapsuuden nappileikeissä, ja nyt se on joutunut sun nappilaatikkoon!!
  Huomenna me vanhimman tyttären kanssa aiotaan palata lähes 30 vuotta taaksepäin ja leikitään vähän napeilla..vaikka kunigatar puuttuu...

  By Anonymous catarina, at 10:36 AM  

 • ihania nappeja ja kaikki järjestyksessä.
  Kivaa viikonloppua sinulle!

  By Anonymous seijap, at 10:51 AM  

 • Heh... Alemmman kuvan yks nappi jäi mieleeni- ei lienee yllätys kenelleen *mikähän nappi se mahtoi olla ?* *Virn*

  Ihania nappeja :D

  By Anonymous ira, at 11:00 AM  

 • no toi punanen nappi on PARAS koko kasasta..
  Mielenkiintoista, että vieläkään en muista koko sun nappikasasta muuta kuin sen punaisen ja pääkallon ja olen katsonut koko kasaa/kuvia jo useemman kerran.

  TOdella upea nappisaldo sinullakin. Mä en ole koskaan tajunnut nappeja kerätä. Tosin nyt noilla "lahjus"napeilla on meidän neitikin leikkinyt useemman kerran.. Napeilla on erityinen voima siis- en ole koskaan tienyt sellaista

  By Anonymous Ira, at 6:59 AM  

Post a Comment

<< Home