Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, May 31, 2007

1-vuotiaani

Tasan vuosi sitten otin varaslähdön ja aloitin ensimmäisen blogini. Ajatus oli itänyt jo kauan, useamman kuukauden, en vain keksinyt nimeä. Halusin jotain kansainvälistä, yli rajojen yltävää, helppoa, käsitöihin ja kädentaitoihin viittaavaa.... toiveet olivat siis korkealla. Lopulta päädyin nimeen Fantasia. Sinisilmäisenä en arvannut, että hakusana löysi ensimmäisenä jotain aivan muuta, onhan blogimaailmassa suuri osa juttuja eri unelmista. En siis ollut täysin tyytyväinen, mutta blogin halusin ehdottomasta aloittaa samanaikaisesti vuorotteluvapaani kanssa. Se alkoi 1/6, olen siis ollut virkavapaa kokonaisen vuoden. Kesän jälkeen oli uusi nimi hautunut alitajunnassa ja ykskaks yllättäen se vain putkahti esiin. Siitä tuli supisuomalainen Tuulintupa. Olin nimittäin tullut siihen tulokseen, että haluan pääpainoisesti blogata suomalaisten neulojien kanssa. Osaksi sen takia, että säilytän suomen kieleni ja suomalaisuuteni, osaksi sen takia , että pidän suomalaisista blogeista ja bloggaajista. Ruotsin kieli muutti blogiini helmikuussa lähinnä ulkoisen painostuksen kautta. Kaikkea en kirjoita ruotsiksi, koska se vie liian paljon aikaa, eikä ole läheskään yhtä hauskaa.
Ensimmäisten haparoivien bloggausten jälkeen (ja hermojarepivien hetkien kanssa tietokoneella ja blogistaniassa, jotka tuntuivat välillä vain piruilevan vasta-alkajalle) alkoi asiat luistaa paremmin. Apua löytyi jonkin verran kotoa Mieheltä, mutta myös paljon muilta bloggaajilta. Heti, kun heitti kysymyksen bittiavaruuteen, tuli vastaus useammalta taholta. Ja ne ensimmäiset kommentit! Olin sekä hämmästynyt että ylionnellinen saadessani tietää, että joku myös lukee juttujani. Laskurin asensin vasta kolme viikkoa alun jälkeen ja se lähti heti pyörimään omasta mielestäni vinhaa vauhtia (n. 100 lukijaa viikossa!).

Ja mitä blogini on antanut minulle? Uusia ihania ystäviä! Blogisiskoja! Hauskoja hetkiä kodin ulkopuolella! Yhteisiä hetkiä rakkaan harrastuksen parissa! Vaihtoja! Uusia malleja! Lankoja! Suklaata! Uusia tekniikoita! Käsityötapaamisia! Messukäyntejä! Paketteja ja kortteja! Ja kaikkea muuta kivaa!
Eniten arvostan ehdottomasti uusia ystäviäni ja blogisiskojani. En ikinä olisi arvannut etukäteen, että tällainen maailma on olemassa ja se maailma kasvaa koko ajan. Seuraan säännöllisesti kymmeniä blogeja ja eräät tietyt bloginpitäjät ovat erikoisesti sydäntäni lähellä. Olen yleisesti huono (=laiska) kommentoimaan, mutta kun kommentin lähetän, se ei ole turha. Negatiivisia kommentteja en lähetä koskaan ja jos löydän uuden käsityöblogin, toivotan pitäjän tervetulleeksi. Itse arvostin sitä kovasti!

Näin keväällä ja kesän korvalla blogini on muuttanut hieman muotoaan puutarhan herätessä talviuniltaan. Mielestäni se sopii teemaani, haluan esitellä kaikenlaisia kädentaitoja. Enkä ainoastaan omiani vaan muiden taitavien läheisteni. Toivon, että blogini sisältö muuttuu ja kehittyy positiivisesti tarpeen mukaan. Ulkoiset puitteet ovat lähes samat kuin alussa, en yksinkertaisesti osaa eri säätöjä, esimerkiksi vaihtaa blogipohjaa tai lisätä nappeja. Tai ehkä oikeammin: en uskalla yrittää, koska olen niin taitamaton! Tällä kertaa tulee siis kuvaton postaus, koska olen kakkoskoneella, jonne en osaa ladata kuvia....

Arvonta-aika päättyy keskiyöllä paikallista aikaa. Yritän ehtiä suorittaa arvonnan huomenna aamupäivällä. Nyt ajattelin lähteä keittämään päiväkahvit ja nauttia sen ajatellen mennyttä vuotta ja kaikkia ihania blogiystäviäni ja -hetkiäni, jokaisen muistaen - ketään unohtamatta!

14 Comments:

 • Meillä neiti ei enää eskarilainen tuli juuri kotiin. Kiukkua ja turhautumista riittää. Laitoin kahviveden kiehumaan ja tulin tänne "rauhoittumaan".

  Nyt saan hetken pillittää täällä rauhassa ennen kun vesi kiehuu.

  KIITOS!

  By Anonymous seijap, at 3:29 AM  

 • Onnea yksivuotiaalle!

  Mulla ei ole omaa blogia, mutta ajatus houkuttaa... Saapi nähdä saanko aikaiseksi! Mutta sitä inspiraatiota odotellessani ihastelen ja kadehdinkin vähän muiden blogeja ja kauniita käsitöitä!

  T: Kolmasnainen

  By Anonymous Anonymous, at 6:07 AM  

 • Onnittelut myös minulta. Olen jo pitkään käynyt ihailemassa töitäsi ja lukemassa mukavia juttujasi, vaikka harvemmin kommentoinkin.

  By Blogger Vape, at 6:22 AM  

 • onnea synttärisankarille!

  By Anonymous Anonymous, at 7:15 AM  

 • Onnea 1-vuotiaalle ja mukavia käsityöhetkiä jatkossakin :)

  By Anonymous möhönasu, at 8:41 AM  

 • Paljon onnea vaan,paljon onnea vaan...laulan minä,vaikka lauluääntä ei olekkaan : )

  By Anonymous tarja, at 8:59 AM  

 • Onnittelen 1-vuotiasta näin etukäteen koska huomenna en kuitenkaan muista.

  By Blogger Miimu, at 10:16 AM  

 • Eksyin vasta alkuviikosta Sinun blogiasi lukemaan ja kiinnostuin heti. Itselläni ei ole, luen vain muitten, kun on niin paljon hyviä juttuja.

  By Blogger Pirjo, at 10:49 AM  

 • Onnea synttäreiden johdosta. Pidän blogistasi!

  By Blogger Pikkumyy, at 11:15 AM  

 • Onnea 1-vuotiaalle.
  En muista olenko ennen kommentoinut tänne, mutta jonkin aikaa olen ollut jo vakilukija.

  By Anonymous Kimalainen, at 11:26 AM  

 • En kyllä edes muista minkä asian perässä blogiisi joskus tulin, mutta eikai sillä ole enää väliä :) Tunnen suurta yhteen kuuluvuutta kun itsekkin asun Ruotsissa ja tykkään käsitöistä ;)

  By Anonymous Elli, at 11:30 AM  

 • Paljon onnea 1vuotiaalle! Sinulla on elämänläheinen, mukava blogi!

  By Blogger Kangaskasa, at 1:41 PM  

 • Onnittelut!!

  Olen vakilukijasi:-)

  By Blogger Villapallo, at 8:56 PM  

 • On ollut tosi hyvä päätös kun olet aloittanut tämän blogin pitämisen! Onnitelut yksivuotiaalle, tulkoon vuosia vielä paljon lisää :)

  Kiitos Tuuli ystävyydestäsi, olet ihana ihminen, joka ajattelee sydämellään.

  By Anonymous Nelmi, at 3:28 AM  

Post a Comment

<< Home