Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, June 06, 2007

Muitten kätten töitä - Andras hantverk

Poika rakensi vuosia sitten majan takapihan suureen ja ainoaan koivuun. Tämä linnunpönttö siirrettiin varastoon.
Sonen byggde för många år sedan en koja i tomtens enda björk. Denna fågelholk hamnade i förrådet.

Isäni tekemä. Runko on huolellisesti valittu ja reikä itse puussa ollut, alkuperäinen. Kiinnitin sen terassin seinään ja otin pohjan pois, ettei mikään lintu vahingossa pesiytyisi siihen. Pesimäaika on kai jo ohi, mutta joskushan linnut tekevät kahdet poikaset suotuisissa olosuhteissa. Tämä sijainti olisi kuitenkin liian rauhaton ja mehdolliset munat hylättäisiin melko varmasti.
Min pappas hantverk. Stommen har han valt ut noggrannt och själva hålet är naturligt. Jag spikade fast holken i terrassväggen och tog av botten för att vara säker på att ingen fågel bygger bo där. En del arter lägger ju ägg två gånger per sommar, men här skulle de bli alltför störda och ev. ägg skulle ganska säkert bli övergivna.


Lintu on myös käsityötä. Ei lentänyt itse vaan matkusti turvallisesti laukussa koko pitkän matkan muistona Miehen työmatkalta Malesiassa.
Fågeln är också hantverk. Den flög inte hit av egen kraft utan reste snyggt och prydligt som souvenir i Pappamannens resväska hela långa vägen från Malaysia.

Omista käsitöistä sen verran ettei mitään uutta. Aloitin verhot kylpyhuoneeseen, mutta huomasin, että lanka ei riitä. Varastossa on luultavasti toista lankaa, mutten ole jaksanut etsiä.
Med egna hantverk händer ingenting. Jag började nya gardiner till badrummet, men upptäckte att garnet räcker inte. Det finns annat alternativ i förrådet, men jag orkar inte leta.
Täällä on kansallispäivä tänään. Sen huomaa oikeastaan vain siitä, että koulusta ja töistä on vapaapäivä. Lähes kaikki kaupat ovat auki ja roska-autokin teki tavallisen kierroksensa. Pojan koulu loppuu perjantaina ja Tyttären (lukion toinen luokka) ensi keskiviikkona. Kaikki arvosanat on jo lyöty lukkoon, joten nämä viimeiset päivät ovat pelkästään paikkojen siistimistä ja luppoaikaa. Poika lopettaa peruskoulun ja perinteiden mukaan hän oli tanssiaisissa, jotka järjestetään illalla pari päivää ennen kevätjuhlaa. En tiedä, onko sama amerikkalainen suuntaus Suomessakin. Itse olen ollut vain "Vanhojen tansseissa" lukiossa, kun abit lähtivät lukulomalleen helmikuun lopussa.
Idag är det Sveriges nationaldag. Det märks egentligen bara pga att skolorna har lov och andra ledigt. Ändå har de flesta affärerna öppet och sopbilarna kör sin vanliga runda. Sonen slutar skolan nu på fredag och Dottern (andra ringe i gymnasiet) nästa onsdag. Alla betyg är redan klara så dessa sista dagarna är städdagar och socialt umgänge. Sonen slutar grundskolan och var på bal i går kväll enligt traditionen. Jag vet inte hur det är i Finland, men i Sverige följer vi mycket de amerikanska influenser. I min ungdom hade vi bal i skolan under skoltid dagen efter abiturienterna började sin tentaperiod inför studentexamen.
Yritän saada arvontapaketit postiin tänään! Jag försöker få lottningsvinsterna iväg idag!

1 Comments:

  • Kaunis linnun pönttö.

    Helteet jatkuvat täällä.Minun on siis parasta pysytellä sisällä, kun ei iho kestä. Kohta pitää kuitenkin pyöräillä kyläyhdistyksen hallituksen kokoukseen. Toivottavasti ei olla pitkään.

    By Anonymous Anonymous, at 7:57 AM  

Post a Comment

<< Home