Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, July 31, 2007

Viimeinen vapaapäivä....

Niin se vain loppuu pitkäkin loma. 14 kk:n pituinen yhdistetty virkavapaa ja kesäloma loppuu siis huomenna. Menen töihin! Pitää kammata hiukset aamulla, laittaa edustuskelpoiset vaatteet päälle, muistaa pumpata ilmaa pyörän renkaisiin, tarkistaa sähköjunan aikataulu, olla sosiaalinen ja seurustella työkavereiden kanssa, istua konttorissa koko päivä!!! Kotiin jäävät onneksi vielä jälkikasvu koiran kaveriksi, mutta aika erilaiseksi senkin elämä muotoutuu.
No, olenhan tähän valmistautunut ja tätä elämänmuutosta alitajuisesti valmistellut jo viikon päivät. Luulen, ettei suurempia vaikeuksia tule kenellekään. Arki muotoutuu uusiin uriinsa. Yksi selvä ero luultavasti tulee olemaan vähempi blogin päivitys ja käsitöiden teko.

Mitä sitten olen tehnyt tämän runsaan vuoden aikana? Suurinpiirtein sen mitä olin suunnitellut ennen loman alkua: hankkia koiran, aloittaa blogin, hoitaa kodin ja perheen ja puutarhan, tehdä käsitöitä, lopettaa stressaamisen, tervehtiä vanhempiani useammin, matkustaa ja ennen kaikkea elää tätä hetkeä.

On niin tärkeää pysähtyä silloin tällöin ja katsella ympärilleen ja huomata pienet, hyvät hetket. Auringonpaiste, kaunis kukka, iloinen lapsi, kaupan kassan hymy, naapurin tervehdys, lanka-ale lähikaupassa. Tällaisia pikkuasioita on maailma pullollaan! Ne jäävät usein näkemättä, kun on kiire eteenpäin.

Yksi asia, jota EN ole tehnyt, vaikka se suunnitelmissa olikin: en ole laittanut ruoka- ja leivontaohjeitani järjestykseen! Suurin osa niistä on samassa suloisessa sekamelskassa keittiön laatikossa kuin tasan 14 kk sitten ja taitavat sinne jäädä kunnes pääsen eläkkeelle (viimeistään) 13 v:n ja 10 kk:n kuluttua!

8 Comments:

 • Mukavaa, kun olet rentoutunut ja saanut toteutettua itseäsi vuorotteluvapaan aikana. Anna itsellesi lupa orientoitua (mahdollisuuksien mukaan) rauhallisesti työelämään uudelleen. Itse olen toista päivää loman jälkeen töissä neljän viikon jälkeen ja on vähän vieras olo vieläkin. Itse olin vuorotteluvapaalla 2002-2003.Se oli ihana vuosi, vaikka aika rankka, kun rakensimme vapaan-ajankotimme sen talven aikana. Ehdin kuitenkin tehdä kolme tilkkupeittoa ja paljon muutakin mukavaa. Hyvää syksyn jatkoa sinulle.

  By Anonymous Päivi, at 5:48 AM  

 • Heh, me päästään yhtä aikaa eläkkeelle... ;)

  Työn iloa!

  By Blogger muoriska, at 6:20 AM  

 • Mielenkiintoista itsetutkistelua, nopeastihan se vuosi kului,lähes alusta asti olen blogiasi seuraillut.
  Jäädään siis odottelemaan rauhassa päivityksiä. Varmaan olet monenlaista saanut itsellesi jota voit jakaa työyhteisössä tai pitää vain onnen itselläsi.

  By Anonymous catarina, at 7:08 AM  

 • Tsemppiä työn alkuun!!

  Aina se loman jälkeen jännittää mutta ihmeen nopeasti rutiinit tulevat takaisin :)

  By Anonymous Anonymous, at 8:20 AM  

 • Toivottavasti työhön paluu sujuu hyvin. Ilman meidän vuorotteluvapaita ei olisi varmaan meidän blogejamme eikä meidän blogiystävyyttä. Toivottavasti bloggaaminen edelleen sujuu.
  Minun on ollut vaikeaa kun pitää aamulla laittaa itsensä edustuskuntoon. Huomenna pitäisi mennä oikein valokuvaajallekin henkilökuntakorttia varten huh.

  By Anonymous seijap, at 12:23 PM  

 • Mukavaa työpäivää toivottelen :=)

  Nautit toisaalta varmasti tästä työhön paluusta. Olet kokemusta rikkaampi (tarkoitan, että vuorotteluvapaa oli varmasti kiva kokemus)Kotiin on kiva palata rättiväsyneenä ja istahtaa käsityökopan viereen rentoutumaan. Ilman näitä tekemisen erilaisuuksia ei voisi nauttia elämästä.

  By Blogger -ira-, at 12:54 PM  

 • Tulin tänne vastavierailulle :) Onnea töihin paluuseen. Anoppi jäi juuri vuorotteluvapaalle ja mietin, että voiko sellaiselle päästä alle 30 vuotiaana, ei taida päästä.

  By Blogger Salla H, at 3:27 PM  

 • Huomenta Tuuli!Olen ollut muutaman vuoden eläkkeellä ja siellä ne ovat valokuvani,ruokaohjeeni ym. samassa jamassa kuin ennen eläköitymistä.Käsityöohjeet olen saanut järjestykseen!Tekemistä riittää.Toisinaan ihmettelen kuinka yleensäkään olen ehtinyt työssä käydä,harrastaa ja tehdä paljon muutakin.-Nyt toivottelen Sinulle iloa ja voimia arjen pyöritykseen ja sanon sen näin kuukauden 1. päivänä kreikkalaisittain "kalo mina" eli hyvää uutta kuukautta,elokuuta.

  By Anonymous famu, at 10:04 PM  

Post a Comment

<< Home