Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, August 01, 2009

Vastustaa!

Aloitin tämän puseron muutama viikko sitten, malli ylösalasraglanneule, joka on ollut listalla jo siitä saakka kun sen näin eka kerran Ullassa. Lanka hyllyssä kolmisen vuotta marinoitua Butterfly:ta. Neule edistyi kiitettävästi ja ihmettelin langan riittoisuutta. Neuloin hihat välillä valmiiksi ja ajattelin sitten käyttää loppulangan niin pitkään helmaan kuin mahdollista. Mielessä taisi olla jopa tunika, koska lankaa on yhteensä 400 gr. Neuloin ja neuloin ja neuloin kolmosen pyöröillä ja vihdoin alkoi häämöttää viimeinen langanpää. Helmaan vielä parin sentin resori ennen päällepanoa. Neuleesta tuli juuri VÄÄRÄN pituinen!!! Siis sellainen liian väljä joka päättyy keskelle lantiota ja levittää jopa minun melko solakkaa vartaloani kaksinkertaiseksi. Näköharhahan se on, mutta silti. Kuinka tässä näin kävi? No, ei muuta kuin purkamaan tarkan mittauksen jälkeen. Butterfly on melko luistavaa lankaa, joten poimin silmukat ennen itse purkamista, vanhoista kokemuksista viisastuneena.... Vinoonhan se silti meni, koska silmukoita oli lähes 200. En silti antanut periksi vaan purkasin kerros kerrokselta ja sain suoran reunan. Nyt olin saanut yhden kerän (100 gr) purkulankaa ja neuloin 3 sentin resorin. Seuraava sovitus ja pusero oli aivan liian LYHYT. Siis napapaita. Olin ilmeisesti purkanut liikaa.

Tänä aamuna mittasin uudelleen ja ajattelin neuloa 10 senttiä pitemmän helman. Siinä tapauksessa puserosta tulisi klassinen kesäjumpperi. Istuin sohvalle ja etsiskelin sohvapöydän laatikosta ohuempia puikkoja resoriin, kun silmäni sattuivat yhteen yksinäiseen Butterfly-kerään joka nyhjötti laatikon nurkassa. ????? Olin siis unohtanut sen sinne ja luulin käyttäneeni kaikki 400 gr! Kyllä neulojan elämä on jännää ja yllätyksellistä. Nyt on tarkoitus tehdä sittenkin tunika ja pientä vihjettä eteenpäin löysin täältä. Kiitos Helmis!

Kaksi iltaa olen kokeillut piikkimattoani, en silti vielä osaa kertoa sen ihmeellisyydestä. Muuta kuin että Mies ilahtui kovasti kuullessaan, että paras tulos saadaan, kun maton päällä maataan ilman vaatteita...!

3 Comments:

  • Ihana Blogi sinulla:) när vi älskar svenskspråk, vi har bott på Åland :)

    By Anonymous Katharina, at 7:01 AM  

  • Joskus ei vaan mene putkeen; joskus taas kaikki onnistuu (tosin harvemmin):D

    By Anonymous MarjutJ, at 11:28 PM  

  • Tutun kuuloista, mulla on aina purkamiset meneillään, kun ensin tehdään liian isoa ja sitten liian pientä...!

    By Blogger Lime, at 11:47 PM  

Post a Comment

<< Home