Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, May 03, 2011

Kevät???

Kuinka täällä voi ollakin näin kylmä! Pohjoistuuli menee luihin ja ytimiin. Yöllä nollassa tai vähän alle ja päivällä muutama plussan puolella. Tänä aamuna satoi räntää niin että musta koira oli valkoinen pikku lenkin jälkeen! Luonto on kuin pysähtynyt ihmettelemään maailman menoa pääsiäisen lämpöaallon muuttuessa jäiseen kylmyyteen. Samoin minä.

Tein hauskan löydön viikonloppuna mökillä. Laakakorvasieni, onko tuttu kenellekään? Minä etsiskelin tavallisia korvasieniä (löysin 5 melko pientä) ja sitten löysin näitä toisia sellaisen vanhan tien päällä olevan havukasan alta. Niillä ei ollut jalkaa ollenkaan, mutta 10-12 sentin hattu. Keitin ne varmuuden vuoksi, mutta oppaan mukaan ne ovat myrkyttömiä. Vielä on maistamatta.

Peikonlehti muutti Pääsiäisenä makuuhuoneeseen, kun ei enää mahdu muualle. Latva on Mummin peikonlehdestä, jonka hän hankki ensimmäisenä viherkasvina yhteiseen kotiin Ukin kanssa 50-luvun alussa. Tämä näyttää viihtyvän meillä!

4 Comments:

 • Upea peikonlehti.

  By Blogger seijap, at 12:27 PM  

 • Mielenkiintoinen tuo sieni löytösi, korvasieniä täälläpäin kasvaa, mutta arkailen kaikkia kevällä kasvavia sieniä,on kai lapsena peloteltu :-)
  Katselenpa nyt tarkemmalla silmällä, jos tuollaisia näkyisi.

  By Anonymous catariina, at 10:47 PM  

 • Kylmä on täälläkin; pyöräillessä tarvitsee hanskat.

  Peikonlehti on kerrassaan komea!

  By Anonymous Marjut, at 4:24 AM  

 • Voi upeus mikä peikonlehti! Viluttaa täälläkin.. eilenkin tehtiin pystymuuriin valkea.

  By Blogger Maria, at 9:30 AM  

Post a Comment

<< Home