Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, May 08, 2007

Ohjelmassa ikkunanpesua

Viikonloppuna aloitin ja päämääränä on saada kaikki ikkunat pestyä tämän viikon aikana. Olen nyt suunnilleen puolessa välissä urakkaa. Ohjelmaanhan ei kuulu pelkästään lasipinnat vaan kaikki ympärillä olevat jutut: karmit, välit, ikkunanlaudat, verhot, matot, lattiat, pölyt, siis KOKO huone! Ja puhdasta tulee! Eilen illalla olin tosin lähellä oikein kunnon raivaria... Eteisen matot olivat kuivumassa ja lattiat luututtu tosi kiiltäviksi, meillä oli siis SIISTIÄ pitkästä aikaa. Iltalenkiltä tullessani löysin kengänjäljet numeroa 43½ ulko-ovelta keittiöön ja takaisin. Meidän perheessä on vain yhdellä henkilöllä sen kokoiset jalat (tämä ei siis ole Poika, joka on siistimpi puin esim. sisarensa). Isokenkäinen henkilö oli autotallissa "leikkimässä" moottoripyöränsä kanssa, ollut siitä saakka kun tuli töistä. Onneksi pysyi siellä koko illan ja onneksi minä ehdin mennä nukkumaan ja nukahtaakin ennen hänen sisääntuloaan. Olisin muuten varmaan sanonut muutaman valitun sanan. Kyllä harmitti!

Nyt ei enää harmita, aurinko paistaa ja linnut laulaa. Huomiseksi on ennustettu sadetta, jota todella tarvitaan. Matonvirkkaukseni edistyy pikkuhiljaa, muita käsitöitä en aloita ennenkuin se on valmis. Mattoja tarvittaisiin enemmänkin. Äitini kutomat räsymatot, joista vanhimmilla on ikää jo kolmisenkymmentä vuotta, alkavat olla siinä kunnossa ettei niitä enää uskalla pestä hajoamisvaaran takia. Itse en osaa kutoa, joten yritän virkata muutaman pikkumaton.

Pelargoniani ovat vihdoin päässeet ulos, nuppuja ei tosin vielä ole.

4 Comments:

 • Minullakin on ikkunoiden pesu puolessa välissä. Yläkerran pikkuikkunat on varmaan seuraavan a vuorossa. Vesisadetta tännekin taitaa tulla.

  By Anonymous seijap, at 9:54 AM  

 • Lähetäpä se ikkunanpesuraivari tännekin. Meillä ei näy enää naapureita. Siispä pidän edelleen verhot ikkunoissa ja aurinkolasit sisälläkin.

  By Anonymous Maddaleena, at 10:23 AM  

 • Täällä sataa jo ja rajusti. Terhakoita pelargonioita!

  By Anonymous Palaga, at 12:10 AM  

 • Jaksamista siivoukseen! Meillä paistaa vielä aurinko pilvettömältä taivaalta, mutta iltapäiväksi on luvattu sadekuuroja. Ja tietysti on jalkapallo-ilta pojilla...

  By Anonymous rebekka, at 12:58 AM  

Post a Comment

<< Home