Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, October 03, 2006

Mikäs tämä on?

No se on juuri se miltä se näyttää:

Siis lankaa. Usein vyyhteni, joita yritän keriä tuolinselkämys apunani (vaikka vyyhdinpuunkin omistan) on juuri tuon ylimmäisen kuvan näköinen. Ostin vain yhden kerän, kun oli niin vietävän kallista, mutta ajattelin että isoilla puikoilla saa varmaan pikkuisen kaulaliinan. Voihan sen kiinnittää jollain soljella. En usko että se lämmittää, joten kaulan koristukseksi.

Näitä seuraavia lankoja sainkin sitten runsaat kaksi samaan hintaan kuin tuon Trasselin. Värit ovat luonnossa paljon kauniimmat ja tummemmat. Punainen on viininpunaista. En osannut valita vain yhtä väriä, joten kolme tuli mukaan. Kauppaan jäi vielä kaksi, aprikoosinpunaisen sävyinen ja vihreä. Näistä tulee huiveja. Laskeskelin että kahdesta kerästä saa yhden.

Torstaina lähden huomattavasti kylmemmille leveysasteille ja Muoriska on varoitellut, että pitää olla talvirenkaat alla. Ykskaks oivalsin, että taisin myydä kirpparilla kaikki kolme paria villasukkia, jotka olivat minun kokoani. Mutta ei hätää, ehdin kutaista ainakin yhden parin ennen lähtöä. Löysin lankaakin eilen lankaajalla, eikun kampaajalla, käydessäni. Oli hieman ylimääräistä aikaa ja käväisin vastapäisessä tavaratalossa ihan huvikseni katsastamassa olisivatko laajentaneet valikoimaansa. Ja olivat! Ilokseni löysin mukavaa sukkalankaa, jossa on 70% villaa ja loput muovia. Värejäkin oli useampia ja tämä passaa minulle. Tuo tehtailija ei tietääkseni ole ikinä aikaisemmin tehnyt mitään edes villaa muistuttavaa lankaa, mutta kai senkin täytyy taipua kuluttajan toiveiden mukaan. Positiivinen yllätys.


Liftasin Miehen kyydissä kotiin ja hänen työpaikkansa lähes naapurissa on kiva lankakauppa, jonka olen maininnut ennenkin, Nysta. Sen omistaja, Nina Sagulin, on kirjoittanut kirjan, joka oli ihan pakko ostaa. Malleja oli useampia, ohjeet selviä, langat vaihtelevia ja kirja sopi sekä aloittelijalle, että varttuneemmalle neulojalle. Kauniita neuleita.

Tämä hyppäsi listan ylimmälle sijalle. Kuva voisi olla parempi, mutta ehkä tästä näkee suurinpiirtein mallin. Siinä on takana ristiselässä tamppi, joka on tehty samalla tyylillä kuin nuo edessä olevat kiinnikkeet. Kaulus ja reunukset on helmineuletta ja lankana Garnstudion Eskimo.


9 Comments:

 • Ihania lankoja. Tuo villatakkihan on upea.

  By Anonymous Anonymous, at 7:58 AM  

 • Kivan näköistä tuo Trassel-lanka.Paikallisessa käsityöliikkeessä sain opetusta leveällä"haarukalla " tehtävään kaulahuiviin tuon tyyppisestä langasta.Ihanan pörröinen ja pehmoinen kaulalla.

  By Anonymous Anonymous, at 9:09 AM  

 • Moi, kunhan sonera alkaa pelittään ja tuholaiset nukkuu.. eli yritän illan pimetessä päästä vastaamaan.

  By Blogger muoriska, at 9:28 AM  

 • Eikö ole mukavaa käydä lankaostoksilla ja tehdä noin upeita löytöjä. Neuletakki on minunkin makuuni.

  By Anonymous Anonymous, at 10:48 AM  

 • Mielenkiintoista "trasselilankaa", kiva nähdä sitten millaisen huivin siitä saat. Ja houkuttelevan näköisiä mohairlankoja!

  By Blogger Birletta, at 1:04 PM  

 • Ihania lankoja! Trasselilankaa...cool! Pidän myös takistasi.

  By Anonymous Anonymous, at 1:13 AM  

 • Hyvää matkaa sinulle, jos en muista/kerkiä enää kommentoida ennen lähtöäsi.
  Muoriskahan on oikee värjäysmestari joten ota kaikki oppi irti.
  Enkeleitä matkalle.

  By Anonymous Anonymous, at 2:59 AM  

 • Kirjan kansi on todella houkuttelevan näköinen, kutsuu selailemaan.

  By Anonymous Anonymous, at 6:46 AM  

 • Oletkos jo neulonut Sportilla ja jos olet, mitä pidit kokemastasi? Löysin taannoin itse keltavoittoista Sportia eräästä nappikaupasta. Tekisi mieli kokeilla, millaista lanka on. Varmaan sukissa toimii?

  By Anonymous Anonymous, at 4:18 AM  

Post a Comment

<< Home